ΔιαχείρισηΟικογένεια

6 τρόποι-κλειδιά για να βοηθήσεις το παιδί σου με ΔΕΠ-Υ

Οι γονείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες στρατηγικές για να βοηθήστε τα παιδιά σας με ΔΕΠ-Υ. Ξεκινάμε τώρα με 6 τρόπους για να δοκιμάσετε.

1. Να είστε ριζικά συμπονετικοί.
«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για το παιδί σας με ΔΕΠ-Υ να προσπαθεί να εκπαιδεύεται. Παίρνει λοιπόν τόση ενέργεια για να επικεντρωθεί και στη συνέχεια να στηρίξει την προσπάθειά του. Αυτό κλέβει τεράστιο ποσό δύναμης….εσείς την αγάπη και θαυμασμό πρέπει να του δώσετε».

2. Να εστιάσετε σε ό,τι παρακινεί πραγματικά τα παιδιά.
Και πάλι, το κίνητρο είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. “Υπάρχουν πέντε πράγματα που κινητοποιούν τον εγκέφαλο ADHD”, που είναι “η καινοτομία, ο ανταγωνισμός, το επείγον, το ενδιαφέρον και το χιούμορ,” είπε ο συν-ιδρυτής της ImpactADHD.com, μια online πηγή υποστήριξης γονέων παιδιών με ΔΕΠ-Υ.

3. Να κάνουν κάτι χαρούμενο στην αρχή, πριν την εργασία.
“Μερικές φορές, να τους αφήσετε να κάνουν κάτι διασκεδαστικό πριν από την εργασία, όπως ανάγνωση κόμικς, και στη συνέχεια να ξεκινήσετε,” είπε ο Τέιλορ-Κλάους.

4. Εργασίες με διαλείμματα.
Αφήστε το παιδί σας να γνωρίσει ότι θα λειτουργήσει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα – π.χ.15-20 λεπτά- και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει ένα σύντομο διάλειμμα με περπάτημα, δήλωσε Goldrich, ιδρυτής του PTSCoaching.
Η κίνηση σε γενικές γραμμές είναι σημαντικότατη για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. “Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι κιναισθητικά εκπαιδευόμενοι, έτσι σκέφτονται καλύτερα

5. Παίξτε παιχνίδια.
Οι ειδικοί προτείνουν να παίξτε «Συγκεντρώνω τις κάρτες» μετά από την εκτύπωση από δύο σετ καρτών λάμψης τις οποίες τις ρίχνετε στο πάτωμα ανακατεμένες και το παιδί πρέπει να τις οργανώσει ανάλογα με το χρώμα, στο πάτωμα.

6. Χρονομέτρηση.
“Χρονομετρείστε –κρυφά- για να δείτε πόσες ορθογραφημένες λέξεις ένα παιδί μπορεί να γράψει πριν το χρονόμετρο σταματήσει και το παιδί κάνει διάλειμμα παίζοντας. Μετά, θα επαναλάβετε εκπαίδευση, εξάσκηση, παιχνίδι!» είπε ο Τέιλορ-Κλάους

 

Share this...