ΔΕΠ-ΥΣυμπεριφορά

Ο γιος μου χτυπάει τα παιδιά…

Αγαπητή μου μάνα, τρομαγμένη μού τηλεφώνησες λέγοντας: «ο 4χρονος γιος μου έχει γίνει τρομοκράτης»! Μετά μου εξήγησες ότι το Μάιο, πήγε για πρώτη φορά στον Παιδικό Σταθμό. Μου είπες: «Ο γιος μου ήταν ήρεμο, «αγαπησιάρικο» παιδάκι, υπάκουος, έπαιζε μόνο με 2 αυτοκινητάκια του. Όποτε βρισκότανε με άλλα παιδιά, πάντα έφευγε γρήγορα από το παιχνίδι γιατί τα άλλα παιδιά ήταν άδικα, δεν ήθελαν να τα αγκαλιάζει, του παίρνουν τη σειρά και δεν τον αφήνουν να παίξει». Τώρα, ούτε στο σπίτι δεν είμαστε καλά γιατί μας χτυπάει, θυμώνει, φωνάζει! Τι να κάνω;»

Αγαπητή μου μάνα, οι ειδικοί του www.i-paidi.gr συχνά συναντούν τέτοια συμπεριφορά – συγχρόνως 3-δυσκολίες μας αναφέρεις. Ο γιος σου είναι το 4χρονο παιδί που αναζητά περισσότερο την αγάπη και την αποδοχή των άλλων. Στο σπίτι, είναι παρορμητικός κι «αγαπησιάρης» με εσένα μάνα και σου αρέσει.

Όμως τα παιδιά επικοινωνούν με διαφορετικούς κώδικες – ζητούν η ομάδα τους να ακολουθεί κάποιους κανόνες. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε διώχνουν αυτόν που τους χαλάει το παιχνίδι.

Το τωρινό αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η επιθετικότητα στο σπίτι του και ο εκνευρισμός. Αργότερα, η συνεχής απόρριψη θα φέρει στο γιο σου στοιχεία αντικοινωνικότητας, απομόνωσης, χαμηλής αυτοεκτίμησης και δυσκολίας μάθησης στο Δημοτικό σχολείο.

Προτείνουμε λοιπόν, να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό προκειμένου να διαχειριστείτε μαζί τη δυσκολία του γιου σου.

 

Share this...