Ντοματόσουπα η χειμερινή

Υλικά:

  • 1-κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-καρότα, σε φέτες
  • 2-κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1-σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (πατάτα, φασόλια, λάχανο, καρότο
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1-κ.γ. αλάτι
  • 1-κ.γ.πιπέρι μαύρο
  • ½-φλυτχάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ¾ -φλυτζανιού ζυμαρικά (γράμματα)

 

Εκτέλεση:

  • Ο γονιός βάζει το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Το παιδί προσθέτει κρεμμύδι-καρότα-σέλινο-σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 8 λεπτά).
  • Το παιδί αλέθει τα βρασμένα λαχανικά
  • Το παιδί προσθέτει αλάτι και πιπέρι
  • Ο γονιός τοποθετεί την κατσαρόλα στη φωτιά και φράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, για 25-30 λεπτά
  • Τέλος, το παιδί βάζει το βασιλικό και τα ζυμαρικά, για 10 ακόμη λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 40-50 λεπτά.
Αυτή η συνταγή βγάζει 4 μερίδες.

 

 

Σημείωση: Αυτή τη συνταγή θα την μαγειρέψτε μαζί, γονιός και παιδί. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι και μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους προθερμασμένη.
Αυτή η σούπα λειτουργεί ως ένα μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο, μέσα θερμός. Επίσης, μπορεί να καταψυχθεί σε μεμονωμένες συσκευασίες για μελλοντική χρήση.

 

Βιβλιογραφία
Τριχοπούλου Α. (2004) Πίνακες Σύνθεσης Τροφίμων και Ελληνικών Φαγητών. 3η έκδοση: επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου
Whelton et al (2002) Primary prevention of hypertension: clinical and public health advisory from the National High Blood Pressure Education Program. JAMA288q 1882-1888.

 

 

Μοιραστείτε το...