ΠροτάσειςΣυνταγές

Περί σοκολάτας

[:el]Όποτε νοιώθεις ένταση ή «σφίξιμο» χωρίς κάποια φανερή αιτία, θα μπορούσε ενδεχομένως να οφείλεται στην ανεπάρκεια μαγνησίου.

Εάν ένα παιδί, ειδικά το παιδί με Διάσπαση Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) δεν μπορεί να χαλαρώσει ή δεν μπορείς να το σταματήσεις, σκέψου: μαγνήσιο!!!! Πολλαπλά προβλήματα στην υγεία μπορεί να είναι δεμένα με αυτό το στοιχείο. Πού βρίσκεις αρκετή ποσότητα μαγνησίου; Στο κακάο και κατά συνέπεια στη σοκολάτα.

Η περιορισμένη κατανάλωση σοκολάτας λοιπόν βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ, με αποτέλεσμα περισσότερη συγκέντρωση, μείωση του άγχους και άλλων συμπτωμάτων του στρες.

Πρέπει λοιπόν το παιδί με ΔΕΠ-Υ να καταναλώνει ημερησίως 30-50 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ώστε να λαμβάνει την αναγκαία ποσότητα μαγνησίου, βοηθώντας να κρατηθεί μια φυσιολογική μυϊκή και νευρική λειτουργία.

Ακολουθεί μία συνταγή για σπιτική σοκολάτα, ώστε η διαδικασία απόλαυσης να ξεκινήσει από την παρασκευή. Χρειάζεστε:

Υλικά:

  • 150 ml γάλα
  • 220 γρ.κακάο σκόνη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. νερό
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

Βάλε το κακάο, στο μπλέντερ. Πρόσθεσε το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σκέπασε καλά και ας  δουλέψει αρκετή ώρα ώστε να γίνει συμπαγής μάζα. Μετά προσθέτεις το νερό. Το βάζεις σε κατσαρολάκι για να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Το βάζεις ξανά στο μπλέντερ και καθώς είναι ζεστό, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να γίνει λείος ¨χυλός¨. Η σοκολάτα είναι έτοιμη.

Ρίξε το χυλό σε παγοθήκη ή μικρά μπωλάκια ώστε να πάρουν διαφορετικό σχήμα. Βάλτο στο ψυγείο ή την κατάψυξη για 6 ώρες. Αφού κρυώσει, βγάλε τη σοκολάτα από τη θήκη χρησιμοποιώντας μαχαίρι και απόλαυσε τη σπιτική σου σοκολάτα!!!

 

ΠΗΓΕΣ: Μurray Μ., 2001 & Hoffer A., Saul A., 2008 & Braverman E., 2003 & Clayton P., 2004 & http://www.whfoods.com

http://www.leximathia.gr/vblog/diatarahi-elleimmatikis-prosohis—yperkinitikotita-(dep-y)-kai-diatrofi-21.htm?cid=2[:]

Share this...