Μοσχάρι με κοφτό μακαρονάκι

[:el]Δεν υπάρχει πιο μαμαδίστικο φαγητό από το «Μοσχάρι με Κοφτό Μακαρονάκι»! Είναι αγαπημένο από παλιά, τότε που είμασταν παιδιά! Το μαγειρεύανε οι μαμάδες γιατί έμενε: και μια και δυο και τρεις μέρες!

Σήμερα οι ερευνητές απέδειξαν ότι η διατροφή επιρεάζει πολλαπλά την υγεία. Ειδικά για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής ή Υπερκινητικότητα, προτείνουν «αθώα» φαγητά που προσδίδουν ενέργεια και θρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Προτείνουν: «Μοσχάρι με ζυμαρικό»

ΥΛΙΚΑ:

  • 1-κρεμμύδι
  • ½-φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι σέλινο
  • 2-φλυτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1-κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 750 γρ. μοσχάρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2-φλυτζάνια κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους  ζεσταίνουμε το κρεμμύδι με 3 κουταλιές νερό. Προσθέτουμε το λάδι. Σωτάρουμε.

Προσθέτουμε την ντοματούλα και τον διαλυμμένο σε νερό πελτέ. Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σέλινο  και τέλος, το κρέας. Το αναποδογυρίζουμε 2 φορές. Ρίχνουμε 3-φλυτζάνια ζεστό  νερό. Επιβλέπουμε.

Βράζει για 45 λεπτά ή μέχρι να είναι περίπου έτοιμο.

Τέλος, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, ώστε να βράσει στη σάλτσα του κρέατος. Σε 11-12 λεπτά δένει η σάλτσα και είναι πλέον έτοιμο το γεύμα.

Καλή σας όρεξη!!!

–[:]

Μοιραστείτε το...