ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

«Παιδοσυναντήσεις στη ΜΙΝΕΤΤΑ»

[:el]Δραστηριότητες για μικρά και… μεγάλα παιδιά

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ενεργή συμβολή της σε θέματα που αφορούν τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα όλα όσα προωθούν τον πολιτισμό.

Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματιστεί μια σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά με τον τίτλο «Παιδοσυναντήσεις στη ΜΙΝΕΤΤΑ». Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας με ελεύθερη συμμετοχή και είναι στην ουσία ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ με ποικίλο περιεχόμενο (θέατρο σκιών, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων, κίνηση, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, λαϊκή παράδοση, κατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι, κ.ά ). Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους μικρούς (3-11 ετών), αλλά και τους μεγάλους μας φίλους στις Σαββατιάτικες Παιδοσυναντήσεις. Στη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες και το θέμα των δραστηριοτήτων.

Σας περιμένουμε!

 

Ο κρουστός Βαγγέλης Καρίπης οδηγεί τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο των κρουστών οργάνων και της μουσική έκφρασης, με ένα δικό του τρόπο. Σαν παιχνίδι. Η μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Σαπλαούρα εφαρμόζοντας το μουσικοκινητικό σύστημα Orff, κατευθύνει τα παιδιά σ ένα μουσικό παιχνίδι, όπου ο ρυθμός, η κίνηση και το τραγούδι λειτουργούν με ενστικτώδη και φυσικό τρόπο.Οι δύο καλλιτέχνες και τα παιδιά δημιουργούν μια ομάδα αλληλεπίδρασης, όπου η μουσική και η κίνηση αποκτούν νόημα, όταν η δύναμη του ρυθμού που υπάρχει μέσα τους, ελευθερώσει το σώμα και μπορούν, πλέον, να παίζουν μόνα τους. Ένα πρωτοποριακό παιχνίδι με κρουστά που στόχο έχει, τη μάθηση και τη δημιουργία μέσα από την εκτόνωση. Σ’ αυτή τη συνάντηση θα χρησιμοποιήσουμε το τουμπελέκι. Οργάνωση επιμέλεια προσαρμογή: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελεύθερη συμμετοχή – απαραίτητη κράτηση.

Δηλώσετε συμμετοχή στο paidosynantiseis@minetta.gr αναγράφοντας τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν να λάβουν μέρος, έως και την Παρασκευή 13/05. Στη συνέχεια θα λάβετε e-mail επιβεβαίωσης.[:]

Share this...