BlogΚεντρική

Το παιδί με Διάσπαση Προσοχής και Ο Kosmos μιλά(νε) Ελληνικά

[:el]Το ipaidi.gr συμμετείχε στη Δράση για την  Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, στο NJV Athens Plaza!  Η Μαριάννα Λαγουμίδη, Ιδρυτής του i-paidi.gr και η Φανή Κούτρα, PhD, Μοριακή Βιολόγος, φαίνονται να υποστηρίζουν τη Δράση  αυτή – στη φωτογραφία, με τον Πρόεδρο Γιώργο Γαμπιεράκη.

13247893_1055795077827852_137825911032543854_o

Ενδυναμώσαμε με τις ομιλίες σχετικά με τα οφέλη που έχει προσφέρει η Ελληνική Γλώσσα. Μετά, διασκεδάσαμε με την αρχαιοελληνική  μουσική που ακούσαμε, η οποία έντυσε τα ποιήματα του Καβάφη, Βυζαντινή και σύγχρονη ποίηση!!! Εξαιρετικό δρώμενο!!! Κατανοήσαμε και πάλι ότι η πληρότητα του Ελληνικού πνεύματος βοηθάει τα παιδάκια που έχουν Μαθησιακές Δυσκολίες, να σκέφτονται με ευρύτητα!

Υποσχόμαστε λοιπόν ως  Έλληνες και ως συνεργάτες του ipaidi.gr, της πρώτης ελληνικής ιστοσελίδας αφιερωμένης  στα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής, να τα υποστηρίζουμε  να μιλάνε πιο σωστά, να παίζουν πιο εύκολα, να έχουν καλύτερη απόδοση ως μαθητές , να θυμώνουν λιγότερο, να γελάνε συχνότερα, να καλοπερνάνε στις  διακοπές  τους!

Η ορθή και πολυπληθέστερη Ελληνο-φωνία, η χρήση της Ελληνικής γλώσσας από όλο και περισσότερους, μας γεμίζει αισιοδοξία για οργάνωση της σκέψης των παιδιών – ειδικά του παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Έτσι, θα μπορέσει ευκολότερα, να προαχθεί ο Πολιτισμός και η Επιστήμη, άρα θα γίνουμε ευτυχέστεροι πολίτες.

Είναι  λοιπόν κοινωνική ευθύνη να συμμετέχουμε σε τέτοιες Δράσεις, να ενημερώνουμε  τους φίλους μας, και να κάνουμε σαφή το στόχο μας: Ας προσπαθήσουμε ο Kosmos να μιλά Ελληνικά![:]

Share this...