Κομπόστα βερύκοκο

[:el]Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό……ιδανικό για υγειινή διατροφή παιδιών με ΔΕΠ-Υ
…… λίγες θερμίδες –λίγες τύψεις-,
……εύκολος τρόπος παρασκευής –μισή περίπου ώρα-
…..τρώγεται σκέτη παγωμένη κομπόστα ή σε συνδυασμό με παγωτό, τάρτα, γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ βερύκοκα σκληρά και αρωματικά
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1,5 λοβό βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να ολοκληρωθεί σύντομα η κομπόστα, κάνουμε τα εξείς:
Ανάβουμε το φούρνο  στους 100*C. Βάζουμε τα βάζα στο φούρνο όρθια για 15-20 λεπτά για αποστείρωση. Βάζουμε και τα καπάκια, χωριστά, μόνο για 3 λεπτά.
Πλένουμε τα βερύκοκα. Τα κόβουμε στη μέση και πετάμε το κουκούτσι.
Βράζουμε 2 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό, για 3 λεπτά,για το σιρόπι.
Προσθέτουμε 1,5 λοβό βανίλιας, χαραγμένο στη μέση.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με τα βερύκοκα έως επάνω.  Μετά γεμίζουμε με σιρόπι το κάθε βάζο έως επάνω και το κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι.
Η πετυχημένη κομπόστα κλεισμένη αεροστεγώς, διατηρείται ένα χρόνο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν ανοιχθεί, διατηρείται μόνο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.[:]

Μοιραστείτε το...