ΔιαχείρισηΣυμβουλές

Ελαιόλαδο εναντίον Διάσπασης Προσοχής

Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που διαγνώσκονται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) : παιδιά-σβούρα, παρορμητικά και ανίκανα να εστιάσουν την προσοχή τους.
Οι συνηθισμένοι τρόποι διαχείρισης είναι οι ατομικές συνεδρίες με ειδικούς ή/και, ειδικά στο εξωτερικό, η ενίσχυση με φάρμακα, ειδικά το Ritalin.
Όμως αυξανόμενη κίνηση κατά των φαρμάκων ξεκίνησε με τους ερευνητές Russell Blaylock και Don Colbert γιατί απέδειξαν (2015) ότι τα φάρμακα αυτά οδηγούν αργότερα σε ασθένεια του εγκεφάλου!!! “Τα φάρμακα αυτά προκαλούν Πάρκινσον, όταν το παιδί γίνει ενήλικας 40χρονος και 50χρονος”, συμπεραίνει ο Blaylock. Απαγορευμένες είναι επίσης οι χημικές τοξίνες που λειτουργούν ως Διεγερτικές Νευροτοξίνες και σκοτώνουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Τις βρίσκουμε στην ασπαρτάμη, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, στη πρωτεΐνη σόγιας, στα χημικά αρώματα.
Όλοι μας αλλά περισσότερο τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ όταν φάνε τις παραπάνω Διεγερτικές Νευροτοξίνες, είναι σαν να ενισχύουν την υπερκινητικότητα και τον παρορμητισμό τους.
Ελαιόλαδο VS Μαργαρίνη
Έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με την σωστή αναλογία πρόσληψης (4:1) ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Ευνοείται λοιπόν η πρόσληψη φυτικών ελαίων ξηρών καρπών και οσπρίων και τη μειωμένη πρόσληψη κόκκινου κρέατος. Για να μην διαταραχτεί λοιπόν η αναλογία, συστήνεται η κατανάλωση ελαιόλαδου, έναντι της μαργαρίνης και του σπορέλαιου.
Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, που δημοσιεύτηκαν στις αρχές του 2016 στο JAMA Internal Medicine, αποκάλυψαν ότι η μακρόχρονη εφαρμογή Μεσογειακής διατροφής με χρήση έξτρα παρθένου ελαιολάδου ή ξηρών καρπών βελτίωσε την γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου των παιδιών με ΔΕΠ-Υ.
Η μεσογειακή διατροφή με ελαιόλαδο βελτιώνει τη μετωπική και συνολική γνωστική σύνθεση λόγω στην αυξημένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών παραγόντων που είναι έμφυτοι στη μεσογειακή διατροφή. Επίσης, οι πλούσιες σε φαινόλες ενώσεις στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στους ξηρούς καρπούς προστατεύουν ενάντια στο νευροεκφυλισμό καθώς δρουν ως αντιοξειδωτικά, αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και τη σύνθεση των νευρώνων.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
http://www.eirini-oliveoil.gr/

www.cbn.com.
http://www.i-paidi.gr/2016/06/
http://www.sedik.gr/neo/el
http://www.imommy.gr/healthguide/article/

Share this...