Αυγά και άλλα, τυλιχτά

Υλικά

Για την πίτα  χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι αναποφλοίωτο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ για το ζύμωμα, το υπόλοιπο για τα φύλλα)
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • λίγο αλατάκι
  • νισεστέ για το άνοιγμα

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. κομματάκια τυρί φέτα
  • 1 φλτζάνι κομματάκια λαχανικών
  • 1 φλυτζάνι κομματάκια ντομάτας
  • 1 αυγό καλά βρασμένο
  • 2 μήλα

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τα 2/3 από το αλεύρι με το ξίδι, ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι και το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αμαμιγνύουμε με το λάδι
  3. Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο ρολό και το κόβουμε με το μαχαίρι σε 8 κομμάτια (όσο πιο όμοια γίνεται).
  4. Παίρνουμε κάθε κομμάτι  και τα ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο λεπτό όσο θέλουμε. Για ευκολία πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και λίγο νισεστέ.
  5. Το πρώτο φύλλο που ανοίγουμε το βάζουμε σε ένα πιάτο, αφού στρώσουμε μία μεμβράνη φαγητού και το αλείφουμε μόνο από την πάνω μεριά με το μίγμα λαδιού – βουτύρου.
  6. Πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο το αλείφουμε πάλι με το βούτυρο-λάδι και το τρίτο και το τέταρτο, όλα αλειμμένα. Έτσι φτιάχνουμε μια τετράδα από φύλλα, το ένα πάνω από το άλλο.Τα σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
  7. Φτιάχνουμε 2 τέτοια πιάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα.
  8. Ψήνουμε τα φύλλα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καθώς ψήνονται, βράζουμε το αυγό 15 λεπτά και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υλικά της γέμισης.

Μετά, γεμίζουμε το κάθε φύλλο με τη γέμιση, το τυλίγουμε. Το τυλίγομε με χαρτοπετσέτα και κορδελάκι κόκκινο και το δίνουμε στο παιδί.

Να είστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστεί.

Κόλπο: Εάν επιθυμεί το παιδί, βάλτε του και λίγη σάλτσα ντομάτα για να γίνει λίγο πιο γλυκό!

Είναι νοστιμότατο σνακ και υγειινό, για όλη την οικογένεια και ειδικά για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

 

Μοιραστείτε το...