Πως λειτουργεί

Συνεργασία με το Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

Αποφασίστηκε η συνεργασία της Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με την ιστοσελίδα www.i-paidi.gr, που στηρίζει παιδιά με το σύνδρομο «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα» (ΔΕΠ-Υ).

Με  απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χίο, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, η διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Στη συνάντηση, πέραν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ και τους Προέδρους και μέλη Διοικήσεων νησιωτικών Επιμελητηρίων, συμμετείχαν ο κ. Γ. Γιανέλλης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Α. Μιχαηλίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ο κ. Ν. Μηταράκης Βουλευτής Ν.Δ. Χίου, ο κ. Μ. Βουρνούς Δήμαρχος Χίου, ο Βεργίνας ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφεριάρχη Χίου, ο κ. Π. Μπουγδάνος, Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου και ο κ. Γ. Τούμπος, Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Επίσης παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου και αρκετά μέλη του Δ.Σ., με τον Πρόεδρο τους κ. Γεώργιο Γεωργούλη, που ανέλαβε και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων.

Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, παρουσίασε το Επετειακό Λεύκωμα-Οδηγό Ανάπτυξης 2016, που πρόσφατα εξέδωσε ο ΕΟΑΕΝ, για τα 22 χρόνια προσφοράς και δράσης του στην νησιωτική ανάπτυξη.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, αποφασίστηκε η συνεργασία με την ιστοσελίδα www.i-paidi.gr, που στηρίζει παιδιά με το σύνδρομο «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα»- (ΔΕΠ-Υ). Με έρευνα του Harvard (2016), έως 55% των παιδιών παρουσιάζουν Μαθησιακές Δυσκολίες  λόγω αυτής της διαταραχής. Μιλάμε λοιπόν για πολλά παιδιά, πολυάριθμες οικογένειές τους και πολλαπλές οι ανάγκες τους.

Οι επαγγελματίες λοιπόν των ελληνικών νησιών αποφάσισαν να συνεργαστούν με την i-paidi.gr. Αυτή η κοινωνική παροχή εξασφαλίζει Δωρεάν εγγραφή και Δωρεάν ενημέρωση για τη ΔΕΠ-Υ ώστε οι επισκέπτες να παίρνουν επιστημονικές πληροφορίες για το παιδί τους. Συγχρόνως θα έχουν δυνατότητα προβολής της επιχείρησής τους στους πολυάριθμους επισκέπτες της ιστοσελίδας, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή η συνεργασία είναι ακόμη μια απόδειξη του όφελους που υπάρχει όταν η επιστήμη (ΔΕΠ-Υ, i-paidi.gr) ανταμώνει την επιχείρηση (άνθρωπος, οικογένεια, γνωστοποίηση).

 

 

Share this...