Πεϊνιρλί φανταστικό ως κολατσιό ή βραδυνό

Υλικά

Ζύμη για 4  κομμάτια πεϊνιρλί

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. μαγιά

40 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

Για το γέμισμα

400 γρ. κασέρι

3 αυγά

4 κουταλιάς ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Γονιός και παιδί

Τοποθετεί ο γονιός μία λεκάνη βαθειά, πάνω στην καλέκλα της κουζίνας. Το παιδί διαλύει τη μαγιά σε λίγο νεράκι, του προσθέτει  1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύει καλά, ώστε να γίνει χυλός.

Ο γονιός σκεπάζει τη λεκάνη για 30 λεπτά.

Ύστερα, προσθέτει ο γονιός 1-φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, 1-κ.σ. ελαιόλαδο και το πόλοιπο αλεύρι. Το παιδί ανακατεύει, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη. Αφήνει τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μετά, γονιός και παιδί φτιάχνουν μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουν σε φύλλο 1,5 εκ.πάχος, μακρόστενο, πιέζουν τις άκρες για να γίνει σαν βαρκούλα.

Γεμίζουνε το πεϊνιρλί με τυρί και αυγά ή κιμά ή ζαμπόν ή ό,τι άλλο υγειινό  τους αρέσει. Λαδώνουν την πόλοιπη ζύμη.

Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Η ΔΕΠ-Υ απαιτεί τροφή υγειινή!!!

Καλή όρεξη…….στο σπίτι και στο σχολειό!!!

Μοιραστείτε το...