Ρυζότο Παρμεζιάνο

Εύκολο, υγειινό, νόστιμο για όλη την οικογένεια ΚΑΙ το παιδί με ΔΕΠ-Υ

 

ΥΛΙΚΑ

2-μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

4- κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. ρύζι τύπου Αrborio

1-κιλό ζωμός κοτόπουλου ή ψαριού ή θαλασσινών

1-ποτήρι κρασί, λευκό

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

45 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι έως που θα ξανθύνει. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου.  Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς.

Ζεσταίνουμε πολύ, χωρίς να βράσει, τον ζωμό.

Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και περιμένουμε να απορροφηθεί, πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύπτει το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε ο βρασμός να είναι χαμηλός.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να φτάσει στο επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βιολογικό ελαιόλαδο -http://www.eirini-oliveoil.gr/ .

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο τριμένο και σερβίρουμε.

 

Είναι ένα πλήρες, ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Μοιραστείτε το...