Μαρμελάδα μπανάνα

Υλικά

1 κιλό μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

400 γρ. νερό

400 γρ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα

50 γρ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. βανίλια

80 γρ. λικέρ

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Μετά  1 λεπτό, ρίχνουμε τις μπανάνες. Βράζουν περίπου 20 λεπτά τόσο όσο χρειάζεται για να δέσει.

Προσθέτουμε το λικέρ και βράζει 1 λεπτό.

Προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.

 

Την βάζουμε σε βάζα και την κλείνουμε αεροστεγώς. Διατηρείται 2 μήνες.

Μοιραστείτε το...