Μπισκοτάκια κανέλας της γιαγιάς

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτηριού μέλι

4 μασουράκια κανέλας

1 ποτήρι κανελόζουμο

1 φακελάκι baking

600 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μασουράκια σε 1,5 ποτήρι νερό.

Τα υπόλοιπα τα φτιάχνουμε με το παιδί μας.

Μετά, παίρνουμε το 1 ποτήρι κανελόζουμο και διαλύουμε σε αυτό τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μέλι, λίγο-λίγο το αλεύρι και αφού σφίξει η ζύμη ώστε να πλάθεται, προσθέτουμε το baking.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σαν να φτιάχνουμε χοντρό φύλο.

Διαλέγουμε τα φορμάκια που μας αρέσουν –ή αρέσουν στο παιδί- και τα πιέζουμε πάνω στη ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά τα 2 ταψιά και τοποθετούμε ένα-ένα τα μπισκοτάκια.

Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 12 λεπτά.

 

Καλοφάγωτα!!!!!!

Υγιεινή πρόταση στο πρωινό με το γάλα, για κολατσιό στο σχολείο και στην εκδρομή.

 

Μοιραστείτε το...