ΔιαχείρισηΟικογένειαΣυμβουλές

Ξέρεις ότι το παιδί έχει δυσκολία στον ύπνο λόγω ΔΕΠ-Υ ???

Johnson's-Bedtime_Invitation_Final

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) συνδέεται με προβλήματα στον ύπνο. Όταν λέμε ΔΕΠ-Υ, δηλώνουμε συμπτώματα απροσεξίας, παρορμητικότητας και μάλλον υπερκινητικότητας στο παιδί. Άλλοτε ξεκινάει από τη γέννηση και διαρκεί όλη τη ζωή, άλλοτε υπάρχει για συντομότερη χρονική περίοδο.

Τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ δυσκολεύονται να καθήσουν ήρεμα, δεν συμμετέχουν σε μια συζήτηση,  και δεν έχουν ήρεμο ύπνο. Διακόπτουν τον ύπνο τους συχνά, και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κοιμούνται περισσότερη ώρα από τα υπόλοιπα παιδιά, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλη έρευνα βρήκε ότι τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ έχουν ανήσυχη αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα στον ύπνο προκαλούν ΔΕΠ-Υ αλλά και τα χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ προκαλούν προβλήματα στον ύπνο.

Η ΔΕΠ-Υ συνδέεται με συναισθηματικά προβλήματα, χρήση αλκοόλ, εφηβική παραβατική συμπεριφορά, ελλειπή απόδοση στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα ύπνου συνδέονται με ανεπάρκεια συναισθηματική αλλά και διανοητική. Το παιδί δεν αποδείδει έτσι όπως θα μπορούσε να αποδώσει.

Ο σωστός χειρισμός, τρόπος, συνθήκες ύπνου προβιβάζουν την ποιότητα της ζωής του παιδιού. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί στην εκδήλωση Tonight we sleep. Οι γονείς που δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τα παιδιά τους ώστε να κοιμούνται σωστά, είναι καλό να συμβουλευτούν έναν εξειδικευμένο επιστήμονα.

loft

 

Share this...