Πατατοσαλάτα με τόνο για το παιδί με ΔΕΠ-Υ

Η πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα και πιο αγαπητά φαγητά των παιδιών – αφού η μέτρια κατανάλωσή της εξασφαλίζει  υγιεινή διατροφή, θα το εκμεταλλευτούμε. Η μέτρια κατανάλωση προτείνεται και για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Στη σημερινή μας πατατοσαλάτα χρειαζόμαστε:

 

Υλικά:

Χυμό μισού λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο Eirini Plomari

4 κ.γ. μουστάρδα που δεν καίει

3 κούπες πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους

2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο

1-κονσέρβα τόνο σε νερό

1 κ.γ. πιπεράκι

½ κούπας τριμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο multy τα: λεμόνι, λάδι, μουστάρδα, πιπέρι, κρεμμύδι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Σουρώνουμε τον τόνο. Τον κόβουμε σε κομματάκια. Θερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς.

Σε μία πήλινη γαβάθα, βάζουμε τα υγρά από το multy με την παρμεζάνα, τον τόνο, και τις πατάτες.  Ανακατεύουμε τα υλικά.

Το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Καλή όρεξη

Μοιραστείτε το...