Spaggeti με χτένια

Όλα τα θαλασσινά, ανάμεσά τους τα χτένια, είναι από τις πιο υγιεινές τροφές!  Τα παιδιά επιδιώκουμε να έχουν 1-2 γεύματα την εβδομάδα με κάτι θαλασσινό. Προσπαθήστε να ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής αυτής: είναι νόστιμη καιεύκολη για να φάει το παιδί μόνο του.

 Υλικά:

  • Μισό σακουλάκι σπαγγέτι Νο 10
  • 18-20 χτένια
  • 2-φλυτζανάκια ελαιόλαδο
  • 2-σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2-φλυτζανάκια κρασί γλυκό
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 1-φλυτζανάκι λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος τα χτένια. Προσθέτουμε  τις ντομάτες. Βράζουν για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασάκι. Ρίχνουμε το πιπέρι.

Βράζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια που βράζουν για 8 λεπτά. Μετά, στραγγίζουμε, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε τα spaggeti και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγητό! Είναι γκουρμέ φαϊ, ιδανκό για το παιδί με ΔΕΠ-Υ αλλά και για όλη την οικογένεια.

Καλή όρεξη και απόλαυση………………….

Μοιραστείτε το...