ΔιαχείρισηΔραστηριότητεςΟικογένειαΠροτάσειςΣχολείοΨυχαγωγία

Ομιλία Aegean College

Το Aegean College και το i-paidi.gr την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 16:30, οργανώνουν εισήγηση και διάλογο με θέμα:

Έγκαιρη Διάγνωση της ΔΕΠ-Υ: τα σημαντικά οφέλη.

Ομιλήτρια: Μαριάννα Λαγουμίδη, ιδρυτής του i-paidi.gr BA, PhD Εξελικτική Ψυχολογία, Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ συγγραφέας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Η παρατηρητικότητα του γονιού στο σπίτι και η αντικειμενική κρίση του γίνεται όργανο διάγνωσης και εξασφάλισης της ευτυχίας του δικού του παιδιού. Όπου δε, υπάρχει αμφισβήτηση, η επίσκεψη στον ειδικό είναι το καλύτερο δώρο στο παιδί σας!

Η σημαντικότερη ίσως διαφορά στη συμπεριφορά ενός υπερκινητικού παιδιού και ενός ζωηρού παιδιού είναι η ικανότητα του δεύτερου να ελέγχει την κινητικότητά του, στις διαφορετικές συνθήκες.

Το υπερκινητικό παιδί βρίσκεται σε μια συνεχή διέγερση, συνεχώς κινείται, τρέχει, σκαρφαλώνει ή χοροπηδάει, ενώ σπάνια μπορεί να ασχοληθεί με το ίδιο παιχνίδι, περισσότερο από τρία λεπτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμη και με τον καλύτερόο φίλο κι αν παίζουν, βιολογικοί παράγοντες σπρώχνουν το παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) να αλλάξει παιχνίδι ή δραστηριότητα.

Μεγαλώνοντας αφού ξέρουμε ότι τα παιδιά είναι σκληρά θα του πούνε ότι δεν θέλουν να παίζουν μαζί. Και τότε αρχίζουν οι δευτερογενείς αρνητικές συνέπειες.

Πέρα από την κινητική δραστηριότητα, τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε δραστηριότητες που θέλουν λεπτές κινήσεις, όπως είναι η ζωγραφική και η γραφή, ενώ συχνά είναι και αδέξια. Αντίθετα τα ζωηρά παιδιά δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες και μπορεί μάλιστα να είναι ιδιαίτερα επιδέξια.

Ας θυμόμαστε όλοι ότι συνήθως το παιδί με ΔΕΠ-Υ είναι ένα πανέξυπνο παιδί. Πρέπει λοιπόν γονείς και επιστήμονες, να το βοηθήσουμε εγκαίρως ώστε να αξιοποιήσει την εξυπνάδα του ξεπερνώντας τη διαταραχή!

Πληροφορίες θα ακούσουμε και τις απορίες μας θα θέσουμε για να απαντηθούν, την Τρίτη 31.1.2017, στις 16.30 στο αμφιθέατρο του Aegean College, Πανεπιστημίου και Ομήρου!

Γονείς, Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Παιδίατροι και Επιχειρηματίες που παρέχουν υπηρεσίες στο παιδί με ΔΕΠ-Υ και την οικογένειά του, προτείνουμε όλοι να συμμετέχουν.

Είσοδος Ελεύθερη

Share this...