Ρεβύθια κοκκινιστά με μπούτι χοιρινό

Βιταμίνες , αμινοξέα και ειδικά πρωτεϊνη είναι το σπουδαιότερο όφελος από τα ρεβύθια (http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/diatrofi/i-threptiki-axia-toy-revithioy ). Ιδιαίτερα τα παιδιά, από την ηλικία των 1,5 ετών, πρέπει να τρώνε κάθε εβδομάδα , και όσπρια και κρέας.

Μαμά, τα καλομαγειρεμένα όσπρια είναι από τα πιο αγαπητά φαγητά των παιδιών –σε συνδυασμό με το κρέας, γίνεται λατρεμένο φαγητό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια

3 μεγάλα κρεμμύδια

3 ντομάτες μεγάλες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. μπούτι χοιρινό χωρίς λίπος

1/2 κ.γ.κόκκινο πιπέρι

2 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Λειώνουμε 1 κ.σ. σόδα μέσα σε χλιαρό νερό το βράδυ. Ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα σκεπάζουμε. Το επόμενο πρωινό, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.

Ξεπλένουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες

Αχνίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το λάδι, τις ντομάτες, το αλάτι, τα ρεβίθια, το κρέας, το λάδι. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά,μέχρι να μαλακώσουν – για περίπου 60 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά, ελέγχουμε το νερό ωώστε και να βράσεουν και να μείνει ωραία σάλτσα.

Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε το πιπέρι.

Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.

Καλή μας όρεξη

Μοιραστείτε το...