Xορτόσουπα της γιαγιάς

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υγιεινό φαγητό είναι η χορτόσουπα!!! Ειδικά αυτή η Χορτόσουπα της Γιαγιάς είναι εξαιρετική για όλη την οικογένεια και ειδικά για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ: ως ελαφρύ δείπνο ή ως χορταστικό γεύμα με μανέστρα.

Υλικά:

3 πατάτες μέτριες

2 κολοκυθάκια

2 κρεμμύδια

1 πράσο

3 καρότα

1 κλώνο σέλινο ή  λίγο μαϊντανό

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

50 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο Eirini Plomari oil

Προαιρετικά: 3 κ.σ. μανέστρα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα 6 πιάτα νερό και το ζεσταίνουμε. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και μετά όλα τα λαχανικά για να βράσουν 8 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά, κρατάμε λίγα. Τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο blender με 1-πιάτο από το νερό που έβρασε πριν. Τα δουλεύουμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν χυλός. Ή σερβίρουμε αφού προσθέσουμε πιπέρι και ελαιόλαδο ή προσθέτουμε και τη μανέστρα και βράζουν για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το βιολογικό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με χαμόγελο!!!!!

 

Καλή σας όρεξη ……..

Μοιραστείτε το...