ΔιαχείρισηΟικογένεια

Αποτελέσματα  Ημερίδων σε Μητροπολιτικό Κολλέγιο & Deree College

Απίστευτα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον φοιτητών και επιστημόνων στις Ημερίδες 14 και 16 Φεβρουαρίου, από συνεργάτες του δικτύου i-paidi.gr.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο το Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με θέμα «ΔΕΠ-Υ: η Αξία της Έγκαιρης Διάγνωσης και της Σωστής Διατροφής».  Ομιλητές ήταν η κ. Μαριάννα Λαγουμίδη, ιδρύτρια του i-paidi.gr, BA, PgD Παιδοψυχολογία & ΔΕΠ-Υ και η Φρόσω Μπούτου PhD Mοριακή Βιολόγος.

Αρχικά έγινε η διευκρίνιση ότι ΔΕΠ-Υ είναι τα αρχικά την Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα. Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι αρχικά δόθηκε η γενετήσια αιτία της Διαταραχής στο DNA και με τις συμφύσεις των νευρώνων το εγκεφάλου (με αιτία το κάπνισμα, το άγχος, το διαζύγιο, τη διατροφή) να παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Στη συνέχεια δόθηκε το  απίστευτα μεγάλο ποσοστό του 47% με τους μετά-την-γέννηση παράγοντες.

Βέβαια, απόλυτα εξακριβωμένα αίτια και τρόπους παρέμβασης δεν είναι ακόμη γνωστά. Όμως υπάρχουν παράγοντες επιρροής, γι’ αυτό απαιτείται η ενημέρωση όσων ασχολούνται με τα παιδιά αυτά από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Στις 16/2, στο αμφιθέατρο του Deree College, ασχοληθήκαμε με την «Αξία της Έγκαιρης Διάγνωσης της ΔΕΠ-Υ», στα πλαίσια οργάνωσης Ημερίδας από την ΔΙΩΝΗ ΚοινΣΕΠ, με την Πρόεδρο κ. Μαίρη Μπισμπίκη και το. Κ. Σταθόπουλο,  Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής. Ομιλήτρια ήταν η κ.Μαριάννα Λαγουμίδη.  Ακούστηκε ο ορισμός και τα αίτια και οι στρατηγικές διαχείρισης και οι ανάγκες του παιδιού με τη Διαταραχή αυτή και  οι τρόποι εξάλλειψης των συμτωμάτων και ανατροφής ενός ευτυχισμένου ανθρώπου.

 

Γράψανε για την Ημερίδα αυτή: «Πολύ καλή ενημέρωση. Καλό θα ήταν να υπήρχε και μελέτη περίπτωσης παιδιού με ΔΕΠ-Υ, ώστε να γίνει πιο εύληπτη η γνώση. Συγχαρητήρια για τη δουλειά που μας παρουσιάσατε.» και «Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!! Υπήρχε πολύ μεταδοτικότητα: έμαθα πολλά για:

  •  την ανάγκη συμμετοχής σε εξειδικευμένα πακέτα ιατρικού τουρισμού
  • τη σημασία της εξειδικευμένης διατροφής
  • την καθοριστική αξία της έγκαιρης διάγνωσης, κατά την προνηπιακή ηλικία, από εξειδικευμένους επιστήμονες
  • την καθοριστική αξία της πλήρους και σωστής παρέμβαση, από εξειδικευμένους επιστήμονες, σε συνεργασία με τους γονείς.

 

Στη λήξη των Ημερίδων, υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε την ενημέρωση, με απαντήσεις στα ερωτήματα που μας έθεσε το ακροατήριο!!! Ένοιωσα ευτυχισμένη γιατί γινόμαστε πολλοί, αυτοί που αγαπάμε πραγματικά το παιδί!

Share this...