ΠροτάσειςΣυνταγές

Τάρτα – μάσκα με πορτοκάλι

Διακόσμηση αποκριάτικη, γεύση εξαιρετική, υλικά υγιεινά και νόστιμα. Ιδανικό γλυκό για όσους θέλουν εξειδικευμένη διατροφή.

 

Υλικά:

1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο

1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι

3 κουταλιές κονιάκ

4 κ.σ. μέλι

½ κούπας ξύσμα πορτοκαλιού

3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ

3 αυγά

3 κ.σ.μέλι

2 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. κορν φλάουρ

2 φλιτζ.τσαγιού γάλα

1 φραουλίτσα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το μέλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.

Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σπάμε τα αυγά, τα δουλεύουμε με σύρμα, ρίχνοντας το μέλι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι, δουλεύοντάς το για να ξεσβωλάσει.

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα και το προσθέτουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυλό και τον ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Μετά, την αφήνουμε να μισοκρυώσει. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό, το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.. Ανεβάζουμε ζύμη και στα χείλη του στεφανιού. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα, η οποία πρέπει να φτάσει έως τα χείλη του στεφανιού. Τη στρώνουμε με μαχαίρι. Βάζουμε από πάνω κομματάκια πορτοκαλιού. Με μικρά κομμάτια φράουλας, γαρνίρουμε ώστε να γίνει μάσκα!!!!

Καλή σας Όρεξη …… Καλές Απόκριες

Share this...