i-paidi

Γιορτάζει η μάνα

«Ο Θεός δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. Γι’ αυτό έφτιαξε τη Μάνα» είπε ο Rudyard Kipling.

Είναι πρόκληση ακόμη και να φανταστείς ότι έγινες πλέον το σπίτι ενός νέου ανθρώπου…ότι εξαρτάται απόλυτα από εσένα ένας νέος οργανισμός που είναι το παιδί σου!

Κλείσε τα μάτια και αφουγκράσου πώς νοιώθεις: εσύ και το παιδί που για 9 μήνες είναι εσύ!

Ξέρετε ότι όταν χαίρεται, γελά, καλοπερνά, επιτυγχάνει, αισιοδοξεί, αγαπά και αγαπιέται η έγκυος, ευδαιμονεί το έμβρυο! Αντίθετα, όταν κλαίει, ταράζεται, δεν τρέφεται σωστά, λυπάται, αγχώνεται, αγωνιά η έγκυος, ασθενεί το έμβρυο!

Τέλος, μόλις γεννάει το παιδάκι, αγοράκι ή κοριτσάκι, φέρνει στον κόσμο ένα ΔΩΡΟ: για τον πατέρα, τους συγγενείς, την κοινωνία.  Μετά από τη χαρά, αρχίζει η προσπάθεια των γονιών να αναθρέψουν ένα χαρούμενο παιδί ώστε να γίνει αξιόλογος ενήλικας. Εδώ όταν λέμε γονείς, εννοούμε βασικά τη μάνα που η προτεραιότητα πλέον στη ζωή της είναι το παιδί της!

Όταν υπάρχει δυσκολία ψυχολογική ή σωματική του παιδιού, τότε η διαπαιδαγώγηση αποδεικνύεται πολύ απαιτητική. Ειδικότερα στην περίπτωση του ατίθασου παιδιού, του παιδιού-σβούρα, του παιδιού με ΔΕΠ-Υ , η αποδοχή του προβλήματος αλλά και της διαχείρισης ακούει στο όνομα «Μάνα».

Ποιος πατέρας πήγε στο Πανεπιστήμιο για να μορφωθεί σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ του παιδιού του; Ποιος πατέρας δέχτηκε το υπερκινητικό παιδί του να του ανακατέψει ή να του σχίσει τα επαγγελματικά του χαρτιά; Ποιος αναλαμβάνει να ξυπνάει 5 φορές τη νύχτα ώστε να εξασκήσει το 5χρονο παιδί του στην ενούρηση;

Μπράβο στις περισσότερες μάνες του κόσμου που έχουν το ένστικτο αλλά και το συναίσθημα να αναλαμβάνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις!

Τι ζητάνε για ανταμοιβή; Τίποτα. Ρωτήστε τις και θα σας πουν.

Όμως θα χαρούν με ένα φιλί, ένα λουλούδι και μια επίσκεψη, την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο έργο τους. Και να πείτε στον πατέρα σας ότι την πιο σημαντική κίνηση που μπορεί να κάνει για τα παιδιά του, είναι να αγαπά τη μητέρα τους.

Μην ξεχάσεις λοιπόν, ένα φιλί, ένα λουλούδι και μια επίσκεψη στη μάνα σου, αυτή την Κυριακή 14 Μαϊου 2017.

 

Share this...