Δίκτυο i-paidi.gr: τι είναι

Τα παιδιά με την πολυπληθέστερη διαταραχή,  τη ΔΕΠ-Υ, έχουν ανάγκη από υποστήριξη.  Για πρώτη φορά οργανώθηκε η υποστήριξή του με τίτλο: Δίκτυο i-paidi.gr.

55% των  παιδιών ζουν με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard. Περισσότερα αγόρια από κορίτσια (3/1) γεννιούνται (6%-9%) ή νοσούν με ΔΕΠ-Υ κατά τη διάρκεια της ζωή τους, λόγω άλλης αιτίας.

80% λιγότερα συμπτώματα και δυσκολίες προσφέρει στο παιδί η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση.

Οι δυσκολίες αναφέρονται στις κοινωνικές συναναστροφές των παιδιών γι’  αυτό έχουν ένα ή κανένα φίλο, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης όπως και στην χαμηλή επίδοση στο σχολείο. Στην εφηβεία συμμετέχουν σε κλίκες με παραβατική συμπεριφορά, κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, νοσούν από κατάθλιψη, ή και αυτοκτονούν. Ποιος γνωρίζει, ποιος έχει τα προσόντα να βοηθήσει αυτούς τους νέους?

Το Δίκτυο i-paidi.gr έχει τα προσόντα. Το υποστηρίζουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τα Επιμελητήρια των νησιών μας (ΕΟΑΕΝ).

Στο Δίκτυο i-paidi.gr συμμετέχει ομάδα εξειδικευμένων στη ΔΕΠ-Υ επιστημόνων προκειμένου να  βοηθήσουν τη  μείωση του αριθμού των χαρισματικών παιδιών που ζουν με τα παραπάνω συμπτώματα. Συνεργάζονται παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διατροφολόγοι και νηπιαγωγοί, με τη Μαριάννα Λαγουμίδη, εμένα, Διευθυντή.

Το Δίκτυο i-paidi.g διαθέτει ιστοσελίδα με καθημερινά αρθρογραφία θεωρητικού περιεχομένου για τη ΔΕΠ-Υ αλλά και με συμβουλές στρατηγικής με διαγωνισμούς, προτάσεις διασκέδασης και forum για φιλικό διάλογο.

Το Δίκτυο i-paidi.gr προτείνει λύσεις Εναλλακτικού Τουρισμού, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παιδιά και γονείς, με εξειδικευμένο πρόγραμμα για Βιωματική Συνεδρία για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, με εξαιρετικές τιμές ώστε να ευχαριστηθεί η οικογένεια τις διακοπές της.

Το Δίκτυο i-paidi.gr προτείνει φαγητά, γιατί η διατροφή ενισχύει την υπερκινητικότητα στο παιδί-σβούρα.

Το Δίκτυο i-paidi.gr έχει ήδη οργανώσει 12 Ημερίδες για θέματα σχετικά με το παιδί με ΔΕΠ-Υ, σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα. Η επιτυχία ήταν συγκλονιστική.

Το Δίκτυο i-paidi.gr επικοινωνεί  με ομάδες παιδιών και γονιών με ΔΕΠ-Υ σε όλη την Ελλάδα, στην Αγγλία, την Ιταλία, το Hοuston, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Το Δίκτυο i-paidi.gr οργάνωσε Forum για να συζητάνε οι γονείς τα κοινά προβλήμετα και να δίνουν συμβουλές, άμεσα, οι επιστήμονες που συνεργάζονται.

Το Δίκτυο i-paidi.gr καταφέρνει με διαδικτυακή υποστήριξη, να μειώσει την απόκλιση στο παιδί, ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητές τους και σε αυτές που τελικά αξιοποιεί. Στην ιστοσελίδα αυτή, οι γονείς μπορούν να βρίσκουν τέτοιο υλικό, ώστε το παιδί τους  όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύει.

To i-paidi στοχεύει να δώσει στους γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ άμεση βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βρίσκουν λύσεις και να νοιώθουν σιγουριά έχοντας πλάι τους, συνεχώς,  έναν εξειδικευμένο φίλο.

Οι ενδιαφερόμενοι για το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ μπορούν να συμμετέχουν στη νέα ομάδα, του Δικτύου i-paidi.gr, ή να στείλουν mail στο info@i-paidi.gr.  Το κέρδος είναι πολλαπλό.

Μοιραστείτε το...