Το παιδί μαγειρεύει ψαράκι

Το παιδί θα γίνει «μάγειρας-γιατρός»! Θα μαγειρέψει μπακαλιάρο ή σολομό

Φοράει γάντια μιας χρήσης σαν «γιατρός», μια ποδιά κουζίνας σαν «μάγειρας». Βάζει στον πάγκο της κουζίνας τα παρακάτω υλικά και ξεκινά!

Υλικά

6 αβγά

6 κ.σ. αλεύρι ή γαλέτα

4 κ.σ.ντοματοπολτό

1 κ.σ. ξύδι

1/3 φλυτζανιού γάλα

μισή κ.σ.αλάτι

μισή κ.σ. πιπέρι

1 κιλό φιλέτο ψαριού μπακαλιάρο ή σολομό

 

Εκτέλεση

Το παιδί, φοράει γάντια και ποδιά. Ανάβει το φούρνο στους 170ο C. και ανακατεύει με πιρούνι, όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Μετά, ξεπλένει το ψάρι, το βάζει σε ένα πυρέξ και το «λούζει» με τον χυλό. Τέλος, τοποθετεί το πυρέξ στο φούρνο χαμηλά , για περίπου μισή ώρα.

Το φαγητό αυτό, το ψάρι είναι πλούσιο σε Ω3, ιδανικό για να βοηθάει στην ενίσχυση της μάθησης και της όρασης! Είναι εξαιρετική συνταγή για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

Μοιραστείτε το...