Κέικ, για κολατσιό

Υλικά:
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χλιαρό νερό ¼ φλ. κονιάκ
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κ.γλ. κανέλα
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα, αραιωμένη στο χυμό πορτοκαλιού 1 κιλό αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ φλ. σταφίδες

Ετοιμασία:
Ενημερώνουμε τα παιδιά ότι φτιάχνουμε το κέικ για κολατσιό στο σχολείο τους!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Μετά:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, με το χέρι.
2. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και την αραιωμένη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά από κάτω προς τα πάνω με το χέρι μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη ζύμη.
4. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε λαδώσει.
6. Ψήνουμε για 45-60 λεπτά.
Τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και Καλή Όρεξη στα παιδιά μας

Μοιραστείτε το...