Μπισκότο της βανίλιας

Νόστιμα, γλυκά «παιδάκια» που φέρνουν υγεία και χαρά!

ΠΡΟΤΑΣΗ: ενθουσιάζουν ακόμη και ως δωράκια στα μικρά φιλαράκια!!!

Υλικά

  • 1-ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι μέλι
  • 2-αυγά
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 2-ποτήρια νερού
  • 2-κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • προαιρετικά: 10γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, σε πάνω-κάτω αντίσταση.

Δουλεύεις στο μίξερ, για 3-λεπτά, τα πρώτα 3-υλικά (λάδι, μέλι, αυγά).

Μετά, προσθέτεις και ανακατεύεις με το χέρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά –εκτός της σοκολάτας, μέχρι να γίνει ζύμη που πλάθεται.

Απλώνεις τη ζύμη έως 2 εκ. πάχος. Με τις κουπ-πατ, κόβεις το μπισκοτάκι και το βάζεις στο ταψί, πάνω σε λαδόχαρτο.

Ψήνεις τα μπισκοτάκια, για 12 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, λειώνεις την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.

Βγάζεις τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν. Τέλος, φτιάχνεις σχεδιάκια πάνω τους , με την οδοντογλυφίδα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Μοιραστείτε το...