Κόκορας με μαύρα μακαρόνια

Νοστιμιά και γεύση αξέχαστη χαρίζει ο κόκορας μαγειρεμένος με κρασί και δάφνη! Έχει υγιεινό κρέας, χωρίς λίπος, χωρίς έντονη μυρωδιά – ενδείκνυται για του ανθρώπους με συμπτώματα ΔΕΠ-Υ. Πανεύκολη συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1,5 κιλό κόκορας
  • 2 ξερά κρεµµύδια, σε καρέ
  • 2 µεγάλες ντοµάτες, κοµµένες κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 2 ποτήρι ημίγλυκο κρασί
  • 1 σφηνάκι μπαλσάμικο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ σακκουλάκι μαύρα μακαρόνια

 

Διαδικασία

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
  • Βάζουμε τον κόκορα σε ένα ταψί και τον αλοίφουμε με το παραπάνω ζωμό. Βάζουμε το ταψί το φούρνο. Το ψήνουμε για 50 λεπτά, στους 180ο , στη μεσαία σκάλα. Στα 30 λεπτά, τον αλοίφουμε ξανά με το ζουμί του.
  • Μόλις ψηθεί, βράζουμε τα μαύρα μακαρόνιασε νερό, με ½ ποτήρι από το ζουμί.
  • Σερβίρουμε στην ίδια πιατέλα.
Μοιραστείτε το...