i-paidiΚεντρική

Αποτελέσματα Επιστημονικής Ενημέρωσης Χίου για το παιδί με ΔΕΠ-Υ

Δάκρυσε από τη συγκίνηση μια μάνα μόλις κατάλαβε ότι εάν ήξερε, 8 χρόνια πριν, όσα άκουγε από εμάς, θα είχαν εξασφαλίσει ευτυχισμένα παιδικά χρόνια στο γιο της!

Επιστημονική Ενημέρωση και διάλογος για την Αξία της Διάγνωσης και της Παρέμβασης στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, στη Χίο. Για πρώτη φορά, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες σχετικές επιστημονικές πληροφορίες.

Πρώτα ακούστηκε χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Ξενάκη που σημείωσε την εξέχουσα ευαισθησία της Περιφεριάρχου κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου!

Ακολούθησαν η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος του Δικτύου i-paidi, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ. Ενημέρωσε για την πολυπληθέστερη διαταραχή, την ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα) και για τις Δράσεις του Δικτύου που βοηθά παιδιά και οικογένεια. Το i-paidi ενημερώνει με Ημερίδες, workshops, site, συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς αποφεύγοντας τη φαρμακευτική αγωγή!

Ακολούθησε η Φρόσω Μπούτου, PhD, Μοριακή Βιολόγος, η οποία ανέπτυξε τον κληρονομικό παράγοντα αλλά και τον επιγενετικό, με τη διαφοροποιημένη οργάνωση του νευρικού συστήματος στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

Ο Γιάννης Τσιροπινάς, Διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου εξήρε το βασικό ρόλο της εκπαίδευσης και της συνεργασίας με την οικογένεια, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι αρνητικές συνέπειες της Διαταραχής αυτής.

Τέλος η Κέλλυ Ντούβλη, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Χίου, έδωσε έμφαση στην αξία της διάγνωσης και της παρέμβασης, ειδικά της έγκαιρης, που δίνεται μέσα από καθημερινή επισταμένη δουλειά της ομάδας επιστημόνων του γραφείου!

Το πολυπληθές κοινό αποτελούνταν από δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και γονείς οι οποίοι με απαράμιλλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και μετά συζήτησαν τα δικά τους βιώματα και προβληματισμούς. Στο τέλος, η γαλήνη της γνώσης υπήρξε στα μάτια όλων!
Ζητήθηκε και δόθηκε η υπόσχεση της συνέχισης των Δράσεων αυτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου! Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον, τα αγαπάμε και οφείλουμε να τα υποστηρίζουμε!

 

Share this...