Δίπλες με δύο υλικά για τα παιδιά

Εύκολη συνταγή – νοστιμότατο γλυκό: αποδεικνύει την αγάπη σας στο παιδί και σε όλη την οικογένεια ……..συμβαδίζει με την αίσθηση των χριστουγεννιάτικων ημερών.

Υλικά
5 αυγά
2 φλυτζάνια περίπου, σκληρό αλεύρι
500 γρ. ελαιόλαδο
…………………………..
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
1κ.σ. λεμόνι
2-ξυλάκια φλούδα κανέλας
……………………..
κανέλα σκόνη
καρύδι τριμμένο

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ για 2 λεπτά.
  • Μετά προσθέτεις το αλεύρι σιγά-σιγά, ώσπου να γίνει ζύμη σφιχτή. Πόσο αλεύρι ακριβώς θα χρειαστεί, εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.
  • Αφήνεις τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα.
  • Παίρνεις ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγεις σε φύλλο λεπτό. Δεν γίνεται αμέσως. Θα πλάσεις το φύλλο, το γυρνάς για να το ξαναπλάσεις, και πάλι, και πάλι, μέχρι να γίνει λεπτότατο –αυτό είναι το κόλπο της επιτυχίας.
  • Μετά, χαράζεις με μαχαιράκι τις ακρούλες ή χαράζει και στη μέση. Άλλες φίλες, τυλίγουν το φύλλο σαν μεφάλη δαχτυλίθρα.
  • Ζεσταίνεις το λάδι στη φριτέζα ή σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις βγάλει ατμό, ρίχνεις 2 κομμάτια ζύμης. Σε 5 δευτερόλεπτα τα γυρνάς…σε 3 δευτερόλεπτα τα βγάζεις –είναι έτοιμη η δίπλα. Επαναλαμβάνεις με όλα τα κομμάτια ζύμης.
  • Τέλος, βράζεις σιρόπι, μέλι, νερό,κανέλα, λεμόνι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι αραιό. Μετά περιχύνεις τις δίπλες με το σιρόπι. Πασπαλίζεις καρύδι και κανέλα.

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΕΣ !!!!!!!

«και του χρόνου, οι ετοιμασίες…Καλά Χριστούγεννα»!!!

Μοιραστείτε το...