i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Απολογισμός από το ΜΕΛΙΝΑ

Απολογισμός από Καινοτόμες Παρεμβάσεις

Αισιοδοξία ένοιωσαν όσοι συμμετείχαν στην επιστημονική ενημέρωση για τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικοί άκουσαν εξαιρετικές πληροφορίες από συνεργάτες-επιστήμονες του επιστημονικού Δικτύου ipaidi για το χαρισματικό παιδί με Διάσπαση  Προσοχής ή ΔΕΠ-Υ. Η ομπρέλα της ΚΕΔΕ σηματοδοτεί τη σημασία τους!

 

 

Μετά από τα κληρονομικά και βιολογικά αίτια της ΔΕΠ-Υ που αναλύθηκαν από την Δρ Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγο, αναλύθηκε ο καθοριστικός ρόλος των γονιών στα παιδιά τους και η διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό πλαίσιο, από τον Δρ. Γιώργο Τσίτσα. Η πρόεδρος του δικτύου i-paidi, Μαριάννα Λαγουμίδη, καθόρισε τους καλύτερους τρόπους παρέμβασης και τα ωφέλη των μελών του i-paidi ώστε να μειωθούν οι δυσκολίες της ελλειμματικής προσοχής του παιδιού και να αναδειχθεί η χαρισματική προσωπικότητά του.

Πανηγυρικός ήταν ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ! Ο Πρόεδρος Κος Γιώργος Πατούλης, μέσω του Κου Μωραϊτάκη, εξείρε τη σημασία αυτών των Δράσεων –που είναι η αιτία της αιγίδας που έδωσε. Δυστυχώς η πολιτεία κινείται με πολύ αργό ρυθμό.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’ , στο Θησείο, γέμισε με όλους όσους είναι γεμάτοι από αγάπη στα παιδιά. Ο διάλογος διήρκεισε πολλές ώρες μετά τις εισηγήσεις.

Μακάρι να υπάρξει η πρόοδος που αναφέρθηκε: μόνο έτσι θα έχχουμε λιγότερη παραβατική συμπεριφορά και παρουσία πολλών επιτυχημένων managers!!!

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’ , στο Θησείο

Share this...