i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)ΚεντρικήΟρισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ

Η ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα) είναι πλέον η πολυπληθέστερη διαταραχή παιδιών και ενηλίκων.

H ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο i-paidi διοργανώνουν την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ

την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 66-ΑΘΗΝΑ

Το χαρισματικό παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) είναι έξυπνο, δημιουργικό, χαριτωμένο, δραστήριο αλλά, παρόλα αυτά, είναι λιγότερο αποτελεσματικό γιατί έχει δυσκολία στην απόδοση στο σχολείο και στις φιλικές του σχέσεις.

Οι έρευνες των τελευταίων χρόνων απέδειξαν ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το βοηθήσουμε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του! Αυτός είναι ο στόχος του Δικτύου i-paidi που υποστηρίζει τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

Ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα κυρήξει πανηγυρικά την έναρξη της Δράσης αυτής, στα Διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας.

Η πρώτη εισήγηση είναι από την κ. Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο του Δικτύου i-paidi, Ψυχο-παιδαγωγό, εξειδικευμένη στη ΔΕΠ-Υ. Το θέμα της εισήγησης: «Μετατροπή της ΔΕΠ-Υ σε προτέρημα», θα δώσει την καθοριστικό ρόλο της οικογένειας και της έγκαιρης παρέμβασης στην πορεία των δυσκολιών, με ποικίλο επιστημονικό τρόπο.

Την δεύτερη εισήγηση θα κάνει η Dr Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος, Μέλος ΔΣ i-paidi. Θα ενημερώσει για τη «ΔΕΠ-Υ: κληρονομικότητα και διατροφή». Ποιος ευθύνεται για τη ΔΕΠ-Υ: τα γονίδια του πατέρα, της μητέρας, ο δάσκαλος ή μήπως «έτσι είναι το παιδί»;

Τρίτος ομιλητής ο Dr Γιώργος Τσίτσας, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος και Οικογενειακός Θεραπευτής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα ενημερώσει για τη «ΔΕΠ-Υ: Προκλήσεις και Προσκλήσεις».

Μετά από τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και σχόλια.

Συντονισμός επιστημονικής ενημέρωσης : Άννα Ματθαίου (δημοσιογράφος)

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

26 Ιανουαρίου, 201, 18.00, αίθουσα «Η παλιά Αθήνα», Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 1ος όροφος, Ηρακλειδών 66, Αθήνα.

Χορηγοί event

 

Share this...