Μπιφτέκια με κρασί

Θετικό αποτέλεσμα στη μείωση της Διάσπασης Προσοχής και της Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) έχει το πλούσιο σε πρωτεϊνη φαγητό, όπως το κρέας. Το σώμα χρησιμοποιεί την πρωτεϊνη για να φτιάξει τους νευροδιαβιβαστές, υπεύθυνους στην οργάνωση: εντολή-κατανόηση-δράση. Ανάλογη είναι η βοήθεια στο παιδί-σβούρα, έγραψε η Laura Stevens, M.S., από το Purdue University.

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό κιμά μπούτι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα
  • 250 γρ. ψίχα φωμιού βρεγμένη
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλυτζάνι κρασί

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190ο.

Ετοιμάζουμε τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Ζυμώνομε το μίγμα για 3 λεπτά.

Κόλπο: εάν δεν γίνεται ομοιογενές, το ραντίζουμε με λίγο κρασί.

Μετά, πλάθουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ. Προθέτουμε το υπόλοιπο κρασί στο σκεύος. Ψήνεται στη μεσαία σκάλα, για 30-40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!!

Μοιραστείτε το...