Πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς

Αφράτο απίστευτα πολύ και νόστιμο με γλύκα υγιεινή. Το γλυκό που θα φτιάξτε με τις παρακάτω αναλογίες θα φαγωθεί την 1η μέρα.

Προτιμείστε να το φάτε μόλις κρυώσει.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 300 γρ μέλι
  • 3 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάοντερ
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. τριμμένη πορτοκαλόφλουδα
  • μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 175ο στις πάνω-κάτω αντιστάσεις.

Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά και το μέλι και τα χτυπάμε για 10 λεπτά.

Μετά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά , εκτός του τελευταίου, και ανακατεύονται για 1-λεπτό.

Με τις 3 κουταλιές λάδι, αλοίφουμε καλά τη φόρμα.

Ρίχνουμε το μίγμα για να ψηθεί 22 λεπτά.

Μετά, βυθίζουμε το μαχαίρι ώστε να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε ολοσχερώς.

Αναποδογυρίζουμε την πορτοκαλόπιτα σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε κανέλα σκόνη και τη σερβίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.

Καλή σας όρεξη

Μοιραστείτε το...