Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας (αυτό είναι το μυστικό)
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.γ. βανίλιας εκχύλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο για τρία λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να τυλίγεται γύρω από τον έλικα του μίξερ.
  • Τότε, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο 2 εκατοστών πάχους. Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ζελατίνα και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα ( μην το ξεχάσετε!!! )
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκοτάκια με κουπ-πατ, σε διάφορα σχήματα. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τοποθετούμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μόνο.
  • Αφού κρυώσουν , θα βάλετε ότι διακόσμηση θέλετε με ζαχαρόπαστα.

Καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε το...