i-paidiΚεντρική

Στην Ελλάδα το πρώτο Δίκτυο παρέμβασης στο ανήσυχο παιδί χωρίς φάρμακα

Όταν ένα παιδί είναι ανήσυχο, γονείς και δάσκαλοι το βάζανε τιμωρία….τα τελευταία  χρόνια, στην Αμερική και αργότερα στην Ελλάδα, οι γιατροί συνιστούν σχεδόν πάντα τη λήψη φαρμάκων. Τέλος πια!!!

 

Στην πατρίδα μας διεκδικούμε την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ με παρέμβαση συμπεριφοριστική –  χωρίς φάρμακα! Σήμερα, το δίκτυο ipaidi φέρνει την επανάσταση με το αποκλειστικό αυτό μοντέλο. Αγάπη, συχνές συνεδρίες με εξειδικευμένο ψυχοπαιδαγωγό, συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση γονιών και εκπαιδευτικών, συγκεκριμένη διατροφή και έγκαιρη αξιολόγηση από την ηλικία των 4 ετών εξασφαλίζουν μείωση των συμπτωμάτων της διάσπασης προσοχής.

 

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, (ΔΕΠ-Υ) μειώνεται κατά 80% με την έγκαιρη παρέμβαση. Το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ αναδεικνύει τις ικανότητές του.

 

Το δίκτυο i-paidi, το αφιερωμένο στο παιδί με ΔΕΠ-Υ, με την αμέριστη συμπαράσταση και αιγίδα της ΚΕΔΕ και του προέδρου κυρίου Πατούλη, συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα και διαδικτυακά, τις δωρεάν ενημερώσεις&Ημερίδες, την εκπαίδευση γονιών και εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση&παρέμβαση παιδιών.

 

«Παρέμβαση χωρίς φάρμακα». Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε μια ομάδα επιστημόνων, με αργά αλλά σταθερά βήματα! Η παρέμβαση συνίσταται

  • στο να νοιώσει το παιδί αγάπη και αποδοχή
  • με διαχείριση της κάθε δυσκολίας, με εξατομικευμένο τρόπο και ρυθμό
  • με εκπαίδευση γονιών
  • με συνεχή ενημέρωση για το γονεϊκό ρόλο
  • με εκπαίδευση συγκεκριμένων πληροφοριών για τη ΔΕΠ-Υ,σε ειδικούς

 

Ο στόχος είναι να προσφέρουν μείωση της δυσκολίας στα παιδιά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων. Οι ειδικοί προσπαθούν να επενδύσουν στη σταδιακή  συναισθηματική ωριμότητα και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσα από τη   σωματική δραστηριότητα, από την καλλιτεχνική ενασχόληση και κυρίως από συγκεκριμένα παιχνίδια, από το διάλογο και την ένταξη στην καθημερινή ζωή.

 

Αυτά είναι τα στοιχεία των προτάσεων παρέμβασης του i-paidi. Ας μην ξεχνάμε τις Εναλλακτικές Διακοπές για τις οικογένειες με παιδί με ΔΕΠ-Υ, για το καλοκαίρι 2018. Για περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνείστε στο lagoumidim@i-paidi.gr .

Share this...