ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Προτάσεις 30/05/2015

Τριήμερο στην Αθήνα: 5 ιδέες για να περάσετε τέλεια με όλη την οικογένεια

Ειδικές επιλογές από www.mama365.gr για παιδιά με ΔΕΠ-Υ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από Φοίβη Γλύστρα – 29 Μαι 2015

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα αυτό το τριήμερο. Αν ανήκετε σ’ αυτούς που λόγω “σφιγμένων” οικονομικών ή δουλειάς αδυνατούν να αποδράσουν, μην απελπίζεστε -υπάρχουν δροσερές οικογενειακές λύσεις διασκέδασης εντός των αττικών τειχών. Δείτε ποιες παιδικές ταινίες παίζονται σε θερινά σινεμά, πού να κάνετε kid friendly βουτιές και τρεις ακόμη οικογενειακές προτάσεις για να περάσετε καλά όλοι.


(Φωτογραφία από τη σελίδα του Πολιτιστικού Πάρκου στο Facebook)

Θερινό σινεμαδάκι

(Φωτογραφία: athinorama.gr)

Έφτασε επιτέλους ο καιρός που η συνεφίλ διάθεση όλης της οικογένειας, μπορεί να μεταφερθεί έξω απ’ τους τοίχους των κινηματογράφων. Το απόγευμα του Σαββατοκύριακου, πηγαίνετε όλοι μαζί θερινό σινεμά. Μπορείτε να δείτε τους «Υπερέξι» -την ιστορία της φιλίας ενός έφηβου με επιστημονικό ταλέντο και ενός στρουμπουλού ρομπότ- στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Ηλιούπολης, “Μελίνα Μερκούρη” ή το «Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης», που τα παιδιά θα λατρέψουν, στο θερινό σινεμά “Κήπος”, στο Μοσχάτο.

«Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης»

Πού: Κήπος, Θερμοπυλών 49 & Κνωσού, Μοσχάτο.

Πότε: Δευτέρα, στις 21.00.

Εισιτήριο: 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά.

«Οι Υπερέξι»

Πού: Δημοτικός Κινηματογράφος Ηλιούπολης, “Μελίνα Μερκούρη” Λεωφ. Ειρήνης 50.

Πότε: Δευτέρα, στις 20.50.

Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος και 3 ευρώ για παιδιά και ανέργους.

Κάντε μια Κυριακάτικη, εκπαιδευτική βόλτα στην Πλάκα

Την Κυριακή το πρωί κάντε μια διαφορετική οικογενειακή βόλτα στην Πλάκα. Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν στην παλαιότερη γειτονιά της Αθήνας και να μάθουν τα μυστικά, τα μνημεία και τις ιστορίες της. Μετά το τέλος της βόλτας, παιδιά και γονείς θα φτιάξουν μια ιστορία βασισμένη σε όσα έμαθαν. Και αφού πάρετε τη δόση γνώσεων της ημέρας, μπορείτε να βολτάρετε οικογενειακώς στα στενάκια της Πλάκας. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθετε τηλεφωνώντας στο Μουσείο, στο 210 3250341.

Κόστος: 12 ευρώ για ένα παιδί και ένα συνοδό.

Κυριακή στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Γνωρίζατε ότι στο 16ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού προς Λαύριο, κρύβεται ένας μικρός παράδεισος για όλη την οικογένεια; Το Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα, φορέας πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων, εκτείνεται σε 25.000 τ.μ. και υπόσχεται να σας δροσίσει αυτό και τα επόμενα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Περιηγήσεις και προγράμματα λαμβάνουν χώρα στον καταπράσινο χώρο του Πάρκου, ανάμεσα σε λίμνες, ποταμάκια και ελεύθερα ζωάκια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ωριαίο πρόγραμμα “Παλιά επαγγέλματα” που θα γνωρίσει τα παιδιά με τους επαγγελματίες του παρελθόντος και τους χώρους εργασίας τους. Δείτε αναλυτικά τις δράσεις και τα προγράμματα του Πολιτιστικού Πάρκου εδώ.

Κόστος για τα προγράμματα: 7 ευρώ για το παιδί και 3 ευρώ για τον γονέα.

Τα παιδιά μαθαίνουν Αστρονομία και εσείς… πίνετε καφεδάκι

Το Σάββατο το απόγευμα ανηφορίστε -ή κατηφορίστε- μέχρι τα Βριλήσσια. Το Planet Physics, είναι ένας χώρος που επιχειρεί να συστήσει τα παιδιά με τον κόσμο της Φυσικής και των Επιστημών. Τα Σάββατα μεταξύ 19.00 και 22.15, τα παιδιά άνω των 10 ετών μαθαίνουν τα πάντα για τον Ήλιο και τη Σελήνη, χρησιμοποιούν τηλεσκόπιο για να παρατηρήσουν τους κρατήρες του φεγγαριού και φτιάχνουν το δικό τους ηλιακό ρολόι! Η τηλεφωνική κράτηση είναι απαραίτητη (210 8033984).

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ ανά παιδί.

Μιας και το παιδί θα απασχολείται δημιουργικά και επιμορφωτικά (επί τριώρου!), εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την λαμπρή ευκαιρία και να πεταχτείτε μέχρι την κοντινή πλατεία Αναλήψεως, για καφέ ή φαγητό. Δείτε εδώ τις καλύτερες διευθύνσεις σε Βριλλήσια και Μελίσσια για φαγητό και ποτό.

Βουτιές και παιδότοπος στο Balux της Γλυφάδας

Αν είστε απαρηγόρητοι που δεν καταφέρατε να βρεθείτε σε ένα νησί αυτό το τριήμερο, κατηφορίστε απ’ τη Λεωφόρο Ποσειδώνος ως τη Γλυφάδα για οικογενειακές αττικές βουτιές. Ακριβώς δίπλα από το Balux Cafe house project, έχει σχεδιαστεί ένας υπαίθριος παιδότοπός που υπόσχεται να διασκεδάσει τους μικρούς θεμώνες -το μπαλουξάκι. Στο χώρο θα βρείτε παιχνίδια, δραστηριότητες, αλλά και φαγητό για τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά για να βρείτε μια θέση πρέπει να σπεύσετε από νωρίς. Δείτε εδώ πού ακριβώς βρίσκεται το Balux

Share this...