ΔιαχείρισηΟικογένεια

5 πληροφορίες για την καφεϊνη και το παιδί με Διάσπαση Προσοχής και Υπερκινητικότητα

[:el]Η καφεϊνη και το ενεργειακό ρόφημα προσφέρει εγρήγορση στο παιδί. Άραγε, το παρορμητικό παιδί, το παιδί με υπερκινητικότητα, το απρόσεκτο παιδί, το παιδί με ΔΕΠ-Υ ωφελούνται όταν τα πίνουν;

Η κατανάλωση αυτών των προϊόντων βοηθάει το παιδί –προέφηβο, έφηβο- να εστιάσει την προσοχή  του και να μείνει άγρυπνος. Όποιος έχει δυσκολίες με   Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), μόλις τα πιεί, νοιώθει «ετοιμοπόλεμος»: λαλίστατος, «έξυπνος», με αυτοπεποίθηση, με λιγοστό ύπνο.

Πώς  λοιπόν επηρεάζει η καφεϊνη και τα ενεργειακά ροφήματα, ένα παιδί με ΔΕΠ-Υ;

1- Η πολύ καφεϊνη φέρνει εκνευρισμό στο κάθε παιδί. Η πολύ καφεϊνη τρελαίνει το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

2- Η αϋπνία που προκαλούν ο καφές και τα ενεργειακά ροφήματα, φέρνει κούραση στον οργανισμό.  Το κουρασμένο παιδί με ΔΕΠ-Υ είναι περισσότερο νευρικό,  παρορμητικό και υπερκινητικό.

3- Τα ενεργειακά ροφήματα που πίνουν παιδιά και έφηβοι, φέρνουν ανησυχία στο στομάχι, δυσπεψία, υψηλή πίεση και καρδιακά αρνητικά συμπτώματα (https://www.understood.org/en/learning-attention-issues/child-learning-disabilities/add-adhd/how-adhd-affects-kids-sleep-and-what-you-can-do )

4- Η καφεϊνη είναι εθιστική. Το παιδί με ΔΕΠ-Υ έχει ήδη δυσκολία να ακολοθήσει κανόνες. Όταν δε, υπάρχει και θέμα εθισμού τότε είναι αδύνατο να μπούνε όρια στη συμπεριφορά στο σχολείο, στο σπίτι, στις κοινωνικές συναναστροφές!

5- Ο καφές το πρωί ΚΑΙ μία σόδα το μεσημέρι ΚΑΙ ένα ενεργειακό ρόφημα το βραδάκι είναι καταστρεπτικά για το παιδί –ειδικά το παιδί με ΔΕΠ-Υ. Με αυτή τη διατροφή είναι αδύνατο να μπορέσει το παιδί να συγκεντρωθεί.

Οι ερευνητές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι και η ποιότητα της διατροφής και το είδος του ροφήματος και η διάρκεια του νυκτερινού ύπνου και η μεσημεριανή ξεκούραση αυξάνουν ή μειώνουν τα συμπτώματα τής ΔΕΠ-Υ.

Απαιτείται Προσοχή. Γι΄αυτό το λόγο, εμείς στο i-paidi.gr  σας ενημερώνουμε με άρθρα αλλά και απαντάμε στις απορίες που μας στέλνεται. Σκοπός μας είναι η συνεχής βοήθεια του παιδιού με ΔΕΠ-Υ και της οικογένειάς του.  Γράψτε λοιπόν τα σχόλιά σας και αρχίστε διάλογο με τα υπόλοιπα μέλη του www.i-paidi.gr !!![:]

Share this...