ΠροτάσειςΣυνταγές

Τροφές για το μυαλό!

Θέλεις να τρώει σωστά η οικογένειά σου;

Θέλεις να τρώει το παιδί σου το σωστό φαγητό για να αποδίδει πλήρως το μυαλό του;

Και ακόμη περισσότερο, θέλεις του παιδιού σου η προσοχή να μην ξεφεύγει στο μάθημα και να κάθεται ήρεμα και οργανωμένα να μελετά; Στο ipaidi.gr βρίσκεις ειδικές συνταγές για υγιεινά γεύματα για το παιδί με ΔΕΠ-Υ. Υπάρχει τρόπος να «πείσουμε» το παιδί να φάει κάθε τροφή:

Τροφές για το μυαλό που είναι απαραίτητο να τις τρώει κάθε παιδί –και όλη  οικογένεια. Δεν είναι οι πιο αγαπημένες…όμως προτείνουμε «πονηρά κόλπα» για να φαγωθούν. Ορίστε μερικά:

Πληγούρι Βρώμης: Αντί για το συνηθισμένο μπωλ με δημητριακά και γάλα, ας βάλεις στο μπωλ βρώμη και αποξηραμένη φράουλα και τριμμένη μαύρη σοκολάτα και γάλα! Τέλειο πρωινό!

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι καλή πηγή βιταμίνης D και Β, απαραίτητα συστατικά που οδηγούν στην υγεία των νευρώνων άρα και στη μείωση της Διάσπασης Προσοχής και της Υπερκινητικότητας. Πιο εύκολα δέχεται να το φάει το παιδί εάν βάλεις και μία κουταλιά μέλι από πάνω! Τέλειο πρωινό!

Σπανάκι: Φτιάξε σάντουιτς με βούτυπο, ωμά φύλλα από σπανάκι, λεπτή φέτα λαδοτύρι και πατάτες τηγανητές. Τέλειο κολατσιό!

Σοκολάτα:  Μικρή ποσότητα Μαύρης Σοκολάτας οξύνει τη μνήμη, ρυθμίζει την ψυχική διάθεση, χωρίς αρντικές παρενέργειες.  Ας προστεθεί στα μπισκότα ή στο κέικ. Τέλειο κολατσιό!

Φαγητά με σίδηρο: Κοτόπουλο, μοσχάρι και γαλοπούλα έχουν άμεση σχέση με την παροχή σιδήρου στον οργανισμό. Η επαρκής ποσότητα σιδήρου οδηγεί στην επαρκή ωριμότητα του εγκεφάλου. Τέλειο γεύμα!

Λαχανικά στο δείπνο: Κουνουπίδι, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, μπρόκολο, κολοκυθάκια, όλα ενεργοποιούν ικανοποιητικά τον εγκέφαλο. Για να τα φάει το παιδί, ας σερβιριστούν δημιουργικά: με τυρί τριμένο σαν «χιόνι», με πουρέ πατάτας σαν «λουλούδια» ή με πιτάκια σαν «βάρκα με ψαράδες». Τέλειο δείπνο!

Αυγά στο δείπνο: Τα αυγά είναι πηγή πρωτεϊνης. Ο κρόκος περιέχει χολίνη, ένα απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της μνήμης. Τέλειο δείπνο!

Μούρα: Βατόμουρα και φράουλες είναι καλά για το μυαλό! Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο πιο καλή τροφή για το μυαλό είναι!!!! Τέλειο φρούτο.

Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο έχει βιταμίνη Ε και Θυαμίνη που είναι εξαιρετικά για την οργάνωση του μυαλού! Είναι πολύ νόστιμο  καθώς βουτάει το  παιδί την μπανάνα, το μήλο και τα κρακεράκια.Τέλειο κολατσιό στην TV.

Όποια απορία κι αν έχετε για το παιδί σας με ΔΕΠ-Υ, μπορείτε να μας γράψετε στο info@i-paidi.gr . Θα λάβετε άμεση απάντηση από ειδικό, εντελώς δωρεάν!

Share this...