Βιογραφικά

Μαριάννα Λαγουμίδη PgD, Πρόεδρος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi, expert στη ΔΕΠ-Υ

Η Μαριάννα Ν. Λαγουμίδη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές σε ΔΕΠ-Υ , Μαθησιακές Δυσκολίες, Εξελικτική Ψυχολογία, Δυσλεξία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση. Ίδρυσε στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi ΑΜΚΕ, το 2017 και συμμετέχει στο ΔΣ ως Πρόεδρος. Είναι δίκτυο, με κοινωνική φροντίδα στην οικογένεια και στο παιδί με ΔΕΠ-Υ. Οργανώνει και συμμετέχει σε όλες τις Δράσεις του, ημερίδες, webinars λόγω covid19, workshops, εισηγήσεις σε Πανεπιστήμια, σχολεία, και πολλές άλλες. Oργάνωσε ή συμμετείχε σε 42 Ημερίδες και workshops. Αρθρογραφεί με σχετικά θέματα, τα τελευταία 25 έτη –ειδικά σήμερα που ανεβαίνουν άρθρα της στο www.i-paidi.gr.

Σπούδασε και αρίστευσε στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, Institute of Education, Αριστοτέλειο Παν/μιο και ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως Διευθύνων σύμβουλος σε Κολλέγια, ίδρυσε το Playschool Galaxy, όπου γινότανε βιωματική εκπαίδευση και συμμετείχε σε διοργάνωση Συνεδρίων. Από το 2008, μετέχει στο ΔΣ, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων. Διαθέτει άδεια χορήγησης του ΑθηνάΤεστ που είναι τεστ αξιολόγησης της μαθησιακής ετοιμότητας και ψυχολογικής ωριμότητας του παιδιού.
Κυκλοφορούν τρία βιβλία της, το «Gay!γιατί; Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας» (1996), εκδ. Γρηγόρης, το Aρχίζω να μαθαίνω (1999), εκδ Ι.Σιδέρης, με πρωτότυπα παραμύθια βιωματικής εκπαίδευσης, για παιδιά 3-6 ετών που πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το Clever kids learn (2012), η μετάφρασή του στα αγγλικά. Tο τελευταίο πόνημα έκανε ήδη τη 2η έκδοση: είναι βιβλίο το Έλα να παίξουμε μαζί (2020), β΄έκδοση, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, με παιχνίδια οργάνωσης, προσφέρει συναισθηματικό δέσιμο παιδιού-γονιού, ιδανικό για τη ΔΕΠ-Υ.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να της μιλήσετε στο +306932611200 ή να γράψτε στο lagoumidim@i-paidi.gr.

Share this...