ΔιαχείρισηΟικογένειαΣυμβουλέςΣχολείο

Παιδιά-σβούρα, ατίθασα παιδιά: ομιλία – συζήτηση στο Περιστέρι

Την Παρασκευή 11/11/2016, στις 5.00 το απόγευμα, σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για το Χαρισματικό μα Ατίθασο Παιδί, για το Ξύπνιο μα Ξεχασιάρικο Παιδί, για το Αγαπησιάρικο Παιδί-Σβούρα.

Πού;  Στο Περιστέρι, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Computing, Μελέτη Ταλαβερίδη.

Ποιος; Η Μαριάνα Λαγουμίδη, BA, PgD Παν/μίου Λονδίνου, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία και ΔΕΠ-Υ, συγγραφέας και ιδρυτής της www.i-paidi.gr θα διευκρινήσει για τις παραπάνω δυσκολίες, θα εξηγήσει ποιος μπορεί να παρέμβει, ποιοι παράγοντες αυξάνουν ή μειώνουν τα συμπτώματα. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα συμμετέχουν σε workshop ή στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Σας παραθέτουμε κάποιες από τις ενότητες που θα ασχοληθούμε. Παρακαλώ, καταγράψτε τα δικά σας ερωτήματα. Το καλύτερο είναι να μας τα στείλτε στο info@i-paidi.gr έως την Πέμπτη 10/11, ώστε να ψάξουμε τη διεθνή βιβλιογραφία και να σας δοθεί η πλήρης απάντηση την Παρασκευή.

Οι ενότητες θα καλύψουν:

-τη φύση της ΔΕΠ-Υ ως γενετήσια Διαταραχή αλλά και ως δευτερεύουσα συνέπεια π.χ. της ζήλιας. Θα ακουστούν τα συμπτώματα, και βιωματικούς τρόπους διαχείρισης ακόμη και από τη μητέρα.

-το πρωταρχικός ρόλος της οικογένειας και η ευαισθητοποίησή του

-τη διατροφή έχει καθοριστική σημασία στην πρόοδο του παιδιού με ΔΕΠ-Υ    – χρειάζεται η πλήρης ενημέρωση τι πρέπει να τρώει και τι όχι.

-την ανάγκη της έγκαιρης παρέμβασης από εξειδικευμένους επιστήμονες της ψυχικής υγείας με ψυχομετρικά τεστς και συμβουλευτική,

-τη σταδιακή ένταξη του παιδιού σε ομάδες, στο σχολείο και

-τα ωφέλη της εγγραφής στην www.i-paidi,gr .

Δώρο στο χαρισματικό παιδί με δυσκολίες προσοχής είναι η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση: εξασφαλίζει την αξιοποίηση των νοητικών  ικανοτήτων  του, σχολική πρόοδο και σταθερή πρόοδο κοινωνικοποίησης και φιλικών σχέσεων  – ώστε το παιδί να μεγαλώνει πλέον ευτυχισμένο!

 

Διεύθυνση: Σαπφούς 2Α, Περιστέρι.

τηλ 2105722773, 6932611200

info@i-paidi.gr

 

14947586_798208573650850_4741500652513774997_n

Share this...