ΔιαχείρισηΟικογένεια

8.1.2017: Ανάγκη έχει το παιδί με ΔΕΠ-Υ από Αγκαλιά, Επικοινωνία, Διατροφή

Μιλώντας για τα παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ, περάσαμε 3 μέρες στο HILON, 7-9 Ιανουαρίου.

Στο κιόσκι του i-paidi.gr μιλήσαμε με δασκάλους και με γονείς που βρήκανε επί τέλους τον τρόπο να μαθαίνουν τρόπους χειρισμού για τα παιδιά τους.

Την Κυριακή στις 18.00, στην κατάμεστη αίθουσα Θάλεια 4, ακούστηκε από την κ.Διακοβασίλη, Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Τεχνών και Επιστημών «ευχαριστούμε πολύ την ύψιστη βοήθεια που παρέχει η κ.Λαγουμίδη και οι συνεργάτες του i-paidi.gr, στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες – μεγαλύτερη είναι η αξία σήμερα λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν τριγύρω μας.»

Ακόμη και η δημοσιογράφος μας η κ. Τσέγκου, συγκινήθηκε.

Ο κ. Θράσος Καλογρίδης, Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ – των Επιμελητηρίων των νησιών μας-, που μίλησε μετά, αρχικά εξήρε το ρόλο του Ομίλου για την πνευματική και καλλιτεχνική προαγωγή. Μετά ενημέρωσε για την ήδη 6μηνη υποστήριξη των εμπόρων των νησιών μας, με το δίκτυο i-paidi.gr. Αγρότες, εστιάτορες, έμποροι, ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων ενημερώνουν τις οικογένειες των παιδιών αυτών, για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν –έτσι αυξάνουν την πελατεία τους.

Συνοπτικά αυτά προηγήθηκαν –μετά ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τις ομιλήτριες κ.κ.Κατσαϊτη, Λαγουμίδη και Ματθαίου. Η κ.Κατσαϊτη εξήγησε το πλαίσιο του παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ, η κ.Λαγουμίδη έδωσε συμβουλές για τους τρόπους που μαθαίνει να τρώει υγιεινά το παιδί. Τέλος, η  κ. Ματθαίου (PhD) καθόρισε τη σωστή διατροφή 5 ημερήσιων γευμάτων για το παιδί με ΔΕΠ-Υ – τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώει.

Οι εισηγήσεις και ο διάλογος που ακολούθησε, μεταξύ του ακροατηρίου και των εισηγητών θα ανεβεί την Πέμπτη 13/1/2017. Στο YOU TUBE του www.i-paidi.gr θα δείτε όλο το ενημερωτικό 2ωρο και τις Ερωτ-Απαντήσεις που ακολούθησαν.

Εμείς σας ενημερώνουμε την υπόσχεση για συνέχιση τέτοιων Ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.

 

Share this...