ΔραστηριότητεςΔώραΠροτάσειςΨυχαγωγία

Καρναβάλι – χαρά – παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, Καρναβάλι και Κούλουμα, περισσότερα από 800.000 παιδιά με ΔΕΠ-Υ, θα ξεφαντώσουν και θα ξεδώσουν στη χώρα μας. Μάσκες, ρόπαλα, στολές, χαρταετοί, χαρβάς, μουσική, αναψυκτικά….όλα μαζί ωφελούν και ενισχύουν τη χαρά τους !!! http://www.i-paidi.gr/2016/03/ofeli-na-maskarefti-to-pedi/

Στην Αθήνα, θα ξεφαντώσουν στην Πλάκα, στου Φιλοπάππου και πανταχού στην πρωτεύουσα. Στον Πειραιά, θα ξεδώσουν τα παιδιά στο Μοσχάτο, στη Φρεατίδα και σε πολλές άλλες γειτονιές.           Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, παιδιά και γονείς θα γιορτάσουν και στο Ψυχικό      και στο Περιστέρι και στην Κηφισιά και στον Άλιμο και στη Γλυφάδα http://www.athinorama.gr/child/article/12_idees_gia_koulouma_stin_poli-2519730.html .

Στη Βόρειο Ελλάδα, στο Δήμος Θεσσαλονίκης, Βόλβης, Κοζάνης, Καστοριάς,  Κομοτηνής και σε αμέτρητες άλλες πόλεις και γωνιές, θα μασκαρευτούν και θα διασκεδάσουν αποκριάτικα, μικροί και μεγάλοι http://www.nline.gr/756 .

Η συμβουλή στους γονείς, και ειδικότερα, στους γονείς του «απρόσεκτου» παιδιού και του παιδιού-σβούρα, είναι να οργανώσουν με το παιδιά, τον τόπο που θέλουν για να γιορτάσουν. Μετά, ήρεμα στο σπίτι, θα δωθούν οι παρακάτω οδηγίες:

Θα παίξεις πρώτα και θα φας μετά –εκτός κι αν φάτε νωρίς όλη η παρέα. …….Πες μου αγάπη μου, τι συμφωνήσαμε;;!!»

Θα είμαστε κοντά, για να βλεπόμαστε, παιδί μου! Όταν θελήσεις να φύγεις μακρύτερα, θα μου το πεις! Εάν δεν γίνει, αμέσως επιστρέφουμε σπίτι! …….Πες μου αγάπη μου, τι συμφωνήσαμε;;!!»

Κι άμα θελήστε  να πάμε κάπου αλλού, για σινεμά ή πίτσα, θα σας πάω.  …….Πες μου αγάπη μου, τι συμφωνήσαμε;;!!»

Η πρότερη διαχείριση και παρέμβαση που έχετε προσφέρει στο παιδί σας, θα του επιτρέψει να περάσει καλά στη γιορτή αυτή.  Όση δύναμη, όση ανάγκη για κίνηση κι αν έχει το παιδί σας, θα την ικανοποιήσει συμμετέχοντας. Εμείς οι γονείς θα βάλουμε στοίχημα με τον εαυτό μας, την ημέρα της Αποκριάς ή στα Κούλουμα να μην φωνάξουμε καθόλου στο παιδί . Θα διαπιστώσουμε την επόμενη μέρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα!

Αγαπημένοι μας, Καλές Απόκριες.  Στείλτε τις αποκριάτικες φωτογραφίες σας στο info@i-paidi.gr , για να τις δημοσιεύσουμε στο www.i-paidi.gr . Αυτή με τα περισσότερα LIKE, θα βραβευτεί!

Share this...