ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Παιχνίδια Απριλίου για παιδί με ΔΕΠ-Υ

Ελληνικός Κόσμος: Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου

Όλο τον Απρίλιο τα παιδιά διασκεδάζουν στα εργαστήρια του Ελληνικού Κόσμου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κι ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να συμμετέχετε. Μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα με την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις σε έναν πολυχώρο όπου συνυπάρχουν ο πολιτισμός, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση.

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα Απρίλιος 2017

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους. Βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ελληνική διατροφή και τη λαϊκή μας παράδοση.

  • Για παιδιά 3-5 ετών
  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«Ο αέρας …ο παιχνιδιάρης»

Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε που κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψωνες του!

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πως κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

«Μια σταγόνα ταξιδεύει»

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό… σύννεφο… πάγος… βροχή… Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»

Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις… Άραγε με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα Απρίλιος 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

  • Για παιδιά 5-12 ετών
  • Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πάμπλο Πικάσο…

…ή αλλιώς Ντιέγο Χοσέ Φρανθίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουθένο Μαρία ντε λος Ρεμέδιος Θιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδαδ Ρουίθ ι Πικάσο. Κι όμως, αυτό είναι ολόκληρο το όνομα του Ισπανού ζωγράφου! Άραγε πόσα ακόμα δεν γνωρίζουμε γι’ αυτόν; «τρυπώνουμε» στο έργο του και ανακαλύπτουμε κι άλλα μυστικά για τη ζωή και τη ζωγραφική του.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χάσαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια…!

Πάσχα και τα αυγά έχουν την τιμητική τους! Φόρεσαν «τα καλά τους» και μας περιμένουν με διάθεση… μάλλον ντροπαλή, αφού έχουνε κρυφτεί! Ελάτε ν’ ανακαλύψουμε τις κρυψώνες τους, να παίξουμε μαζί τους, να δούμε τι μπορούν να κάνουν, αλλά και πόσα εμείς μπορούμε να κάνουμε μ’ αυτά!

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ένας κήπος… μια πόλη!

Οι εργασίες στον κήπο ή το μπαλκόνι μας μπορούν να γίνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι για όλους μας και το αποτέλεσμα να είναι αναζωογονητικό τόσο για την πόλη όσο και για εμάς τους ίδιους! Χώμα, κλαδιά και φύλλα, κάνουν τον κήπο ζωγραφιά Ομορφαίνουμε τη ζωή μας φυτεύοντας.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ;

Χρώματα, καμβάδες, πινέλα και ιστορίες ενός πραγματικά ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Τρυπώνουμε στο «δωμάτιο» του Βαν Γκογκ και γνωρίζουμε έργα που θα μας εμπνεύσουν ώστε να εκφραστούμε κι εμείς σαν εκείνον!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», είναι ένα συγκρότημα κτηρίων που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στον παλιό βιομηχανικό άξονα Αθήνας – Πειραιά. Για να συμμετέχει το κάθε παιδί σε ένα πρόγραμμα χρειάζεται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για τη διευκόλυνση του κοινού διαθέτει επίσης χώρους ελεύθερης στάθμευσης.
Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000 & email: hellenic-cosmos@ime.gr

 

Share this...