Δίκτυο i-paidi.gr: τι είναι

Τα παιδιά με την πολυπληθέστερη διαταραχή,  τη ΔΕΠ-Υ, έχουν ανάγκη από υποστήριξη.  Για πρώτη φορά οργανώθηκε η υποστήριξή του με τίτλο: Δίκτυο i-paidi.

55% των  παιδιών ζουν με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard. Περισσότερα αγόρια από κορίτσια (3/1) γεννιούνται (6%-9%) ή νοσούν με ΔΕΠ-Υ κατά τη διάρκεια της ζωή τους, λόγω άλλης αιτίας.

80% λιγότερα συμπτώματα και δυσκολίες προσφέρει στο παιδί η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση.

Οι δυσκολίες αναφέρονται στις κοινωνικές συναναστροφές των παιδιών γι’  αυτό έχουν ένα ή κανένα φίλο, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης όπως και στην χαμηλή επίδοση στο σχολείο. Στην εφηβεία συμμετέχουν σε κλίκες με παραβατική συμπεριφορά, κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, νοσούν από κατάθλιψη, ή και αυτοκτονούν. Ποιος γνωρίζει, ποιος έχει τα προσόντα να βοηθήσει αυτούς τους νέους?

Το Δίκτυο i-paidi έχει τα προσόντα. Το υποστηρίζουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τα Επιμελητήρια των νησιών μας (ΕΟΑΕΝ).

Στο Δίκτυο i-paidi συμμετέχει ομάδα εξειδικευμένων στη ΔΕΠ-Υ επιστημόνων προκειμένου να  βοηθήσουν τη  μείωση του αριθμού των χαρισματικών παιδιών που ζουν με τα παραπάνω συμπτώματα. Εθελοντικά συνεργάζονται, εξειδικευμένοι παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διατροφολόγοι και νηπιαγωγοί, με τη συνολική οργάνωση από την Πρόεδρο Μαριάννα Λαγουμίδη, .

Το Δίκτυο i-paidi διαθέτει ιστοσελίδα με καθημερινά αρθρογραφία θεωρητικού περιεχομένου για τη ΔΕΠ-Υ αλλά και με συμβουλές στρατηγικής με διαγωνισμούς, προτάσεις διασκέδασης και forum για φιλικό διάλογο.

Το Δίκτυο i-paidi προτείνει λύσεις Εναλλακτικού Τουρισμού, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παιδιά και γονείς, με εξειδικευμένο πρόγραμμα για Βιωματική Συνεδρία για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, με εξαιρετικές τιμές ώστε να ευχαριστηθεί η οικογένεια τις διακοπές της.

Το Δίκτυο i-paidi προτείνει φαγητά, γιατί η διατροφή επηρεάζει καθοριστικά.

Το Δίκτυο i-paidi έχει ήδη οργανώσει 32 Ημερίδες και workshops, με εκπαιδευτικούς και με γονείς, για θέματα σχετικά με το παιδί με ΔΕΠ-Υ, σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα. Η επιτυχία ήταν συγκλονιστική.

Το Δίκτυο i-paidi επικοινωνεί  με ομάδες παιδιών και γονιών με ΔΕΠ-Υ σε όλη την Ελλάδα, στην Αγγλία, την Ιταλία, το Hοuston, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Το Δίκτυο i-paidi οργάνωσε Forum για να συζητάνε οι γονείς τα κοινά προβλήμετα και να δίνουν συμβουλές, άμεσα, οι επιστήμονες που συνεργάζονται.

Το Δίκτυο i-paidi καταφέρνει με διαδικτυακή υποστήριξη, να μειώσει την απόκλιση στο παιδί, ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητές τους και σε αυτές που τελικά αξιοποιεί. Οι γονείς βρίσκουν υλικό, ώστε το παιδί τους  όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύει.

To i-paidi στοχεύει να δώσει στους γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ άμεση βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βρίσκουν λύσεις και να νοιώθουν σιγουριά έχοντας πλάι τους, συνεχώς,  έναν εξειδικευμένο φίλο.

Οι ενδιαφερόμενοι για το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ μπορούν να συμμετέχουν στη νέα ομάδα, του Δικτύου i-paidi ή να στείλουν mail στο [email protected].  Το κέρδος είναι πολλαπλό.

Μοιραστείτε το...