i-paidiΔιαχείρισηΣυμβουλές

Η Διατροφή επηρεάζει το ανήσυχο παιδί με ΔΕΠ-Υ

Η Διατροφή επηρεάζει τη λειτουργία του μυαλού στο ανήσυχο παιδί με ΔΕΠ-Υ: ελέγχει τα συμπτώματα της Διάσπασης Προσοχής, την παρορμητικότητα και την υπερκινητικότητα. Η λύση είναι : πολλές βιταμίνες και πρωτεϊνες με απουσία ζάχαρης, χρωμάτων και τεχνιτών αρωμάτων.

Πρωτεϊνες: Χοιρινό, μοσχάρι, ψάρι, αυγά και καρύδια , όταν τρώγονται από το παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), μειώνουν τα συμπτώματα, δημιουργούν νευροδιαβιβαστές, αυξάνουν τις χημικές αντιδράσεις στο μυαλό και εξισορροπούν τα σάκχαρα του αίματος που οδηγούν στην Υπερκινητικότητα. Ο Δρ Brown, του Πανεπιστημίου του Τέξας, είπε:»Τα συμπληρώματα τροφής και η σωστή Διατροφή μπορούν να διορθώσουν σύντομα τα συμπτώματα από τη ΔΕΠ-Υ.»

Ψευδάργυρος, Σίδηρος και Μαγνήσιο: ο Ψευδάργυρος (καρύδια, σόγια) ρυθμίζει την ντοπαμίνη και σχετίζεται έντονα με την απροσεξία. Ο Σίδηρος (φακές, μπρόκολο) βρέθηκε 84% χαμηλότερος στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Συμπερασματικά, απαιτείται ενίσχυση του σιδήρου για να μειωθεί η παρορμητικότητα στο συγκεκριμένο παιδί.

Βιταμίνη Β: Οι παγκόσμιες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά με μειωμένη βιταμίνη Β έχουν υψηλή επιθετικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά. «Η βιταμίνη Β-6 φαίνεται ότι αυξάνει το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο η οποία αυξάνει την εγρήγορσή του» ανακοίνωσε ο παγκοσμίως γνωστός Δρ Brown.

Καταστρέφουν τη βιταμίνη Β6, η παστερίωση και οι διάφορες επεξεργασίες της τροφής (κατάψυξη, άλεση, υπεριώδης ακτινοβολία, το κάπνισμα των τροφών κλπ). Πηγές φυσικής βιταμίνης Β6 είναι: μαγιά μπύρας, φύτρο σιταριού, ηλιόσποροι, μπανάνες, συκώτι, κρέας, ψάρια, καρύδια.

Ωμέγα-3: Μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Göteborg απέδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη Ω3 λιπαρών από σαρδέλες και τόνο, μειώνει κατά 25% τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικήτητας (ΔΕΠ-Υ) (Dr. Sven Ostlund, 2016).

Ginseng: Το όνομα Ginseng, έχει κινεζική προέλευση. Είναι βότανο και ετυμολογικά σημαίνει «ανθρώπινη ρίζα», εξαιτίας του χαρακτηριστικού διχαλωτού σχήματος που έχει η ρίζα του, η οποία θυμίζει ανθρώπινα πόδια. Όσο για το βοτανολογικό του όνομα «Panax», προέρχεται από την ελληνική λέξη «πανάκεια». Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για περισσότερα από 2.000 χρόνια και πολλοί λαοί, ανάμεσά τους και οι αρχαίοι Έλληνες, το θεωρούσαν φάρμακο για όλες τις αρρώστιες. Οι τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του το κατατάσσουν στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα .

Ελαιόλαδο: Το αγνό Παρθένο ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερο, το Βιολογικό ελαιόλαδο, είναι ουσίες καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού – ειδικά στη μείωση του άγχους που τόσο συνυπάρχει με τη ΔΕΠ-Υ. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο: http://i-paidi.gr/2017/04/elaiolado-farmako-gia-agchos

Share this...