Βιογραφικά

Ανδρέας Γρ. Κανδαράκης

Ο Ανδρέας Γρ. Κανδαράκης, γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Σπούδασε για έξι χρόνια παιδαγωγικά στην Κρήτη και στην Αθήνα. Έκανε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master στην Ειδική Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών με θέμα : « Η ενδοπροσωπική και η διαπροσωπική προσαρμογή των μαθητών με χαμηλή σχολική επίδοση και η επίδραση στις σχέσεις με τους συμμαθητές».

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη διάγνωση και την ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, των προβλημάτων συμπεριφοράς και της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας των παιδιών και των εφήβων.

Έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών μετεκπαιδεύοντας δασκάλους. Διανύει την τρίτη του δεκαετία στην πρωτοβάθμια εκπ/ση.

Έχει συγγραφική και ερευνητική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων:

Συνυπάρχουν οι μαθησιακές δυσκολίες με τα προβλήματα συμπεριφοράς; Θεωρητική διερεύνηση-πρακτική αντιμετώπιση (2004, εκδ. Σαββάλας),

Ιδιοσυγκρασία και σχολική προσαρμογή (2007, εκδ. Gutenberg)…

Από το 1997 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχοπαιδαγωγού και Συμβούλου Οικογένειας.

Share this...