i-paidiΣχολείο

9 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΕΠ-Υ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μία επιτυχημένη σχολική χρονιά ξεκινά από την πρώτη μέρα  του Σεπτέμβρη. Συμβάλλετε στην πρόοδο του παιδιού σας συζητώντας με το ίδιο τους στόχους και τις κινήσεις που θα γίνουν την καινούρια σχολική χρονιά. Συζητήστε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, απευθυνθείτε σε ειδικούς και καλή δύναμη!

Παρακάτω προτείνονται 9 βασικά στοιχεία μιας επιτυχημένης σχολικής χρονιάς:

  1. Απολογισμός προηγούμενου σχολικού έτους και στόχοι για την καινούρια σχολική χρονιά (τι πήγε καλά, τι πρέπει να κάνω καλύτερα, με ποιο τρόπο θα τα καταφέρω)
  2. Επίσκεψη και περιήγηση στο σχολείο και στη νέα τάξη (έτσι μειώνεται το άγχος του)
  3. Δημιουργία ενός ήσυχου και φωτεινού χώρου για μελέτη, με σταθερή καρέκλα, τακτοποιημένου χωρίς αντικείμενα-παιχνίδια  που να αποσπούν την προσοχή του παιδιού
  4. Αγορά αντικειμένων που θα βοηθήσουν στην οργάνωση της σχολικής ζωής και της μελέτης στο σπίτι (φάκελοι, αυτοκόλλητα, ρολόι τοίχου…)
  5. Αγορά από το βιβλιοπωλείο περισσότερων από το κανονικό  σχολικών αντικειμένων  (χάνονται και θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους)
  6. Οργάνωση και προγραμματισμός των  εξωσχολικών δραστηριοτήτων (το πρόγραμμα αναρτάται σε πίνακα ανακοινώσεων για να το βλέπει το παιδί)
  7. Αναζήτηση και εύρεση ενός ειδικού παιδαγωγού για τη μελέτη στο σπίτι
  8. Συζήτηση και δημιουργία μαζί με το παιδί σας του ημερολογίου υποχρεώσεων του σχολικού έτους
  9. Να είστε υπομονετικοί, να δείχνετε κατανόηση και να ενθαρρύνετε το παιδί σας
Share this...