BlogΔανάη ΛουκίδηΔιάγνωσηΔιαχείρισηΚεντρικήΜάνος ΣκαλιδάκηςΣυμβουλές

Μουσική και παιδί

Ξαφνιάζει, Ξεσηκώνει, Νανουρίζει, Συνεπαίρνει!

Ο ήχος και πιο συγκεκριμένα η μουσική κινεί αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον των παιδιών, συνοδεύει πολλές στιγμές της καθημερινότητάς τους και γίνεται συχνά ο καλύτερός τους φίλος! Άραγε, ξέρετε η μουσική  τι προσφέρει στη λειτουργία του εγκεφάλου εκτός από καλή συντροφιά;

Ευφάνταστες λύσεις σε διάφορα προβλήματα βρίσκουν οι μουσικοί, απέδειξε η έρευνα του Πανε¬πιστημίου Vanderbilt. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Newcastle στην Αυστραλία και του Πανεπιστήμιου Lille στη βόρεια Γαλλία, έδειξαν πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν από απώλεια μνήμης, εξαιτίας κάποιου τραυματισμού στο κεφάλι. Σύμφωνα με μελέτη η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, με επικεφαλή τη Δρ. Nina Kraus, διαπιστώθηκε ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει το νευρικό σύστημα των παιδιών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου μαθητή.

Oλοένα και περισσότεροι επιστήμονες αποδεικνύουν, με τη μελέτη τους, τα τεράστια οφέλη της μουσικής στην ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου και οδηγούν σύσσωμους ψυχολόγους και παιδαγωγούς στην διαπίστωση πως είναι απαραίτητη για το μεγάλωμα κάθε παιδιού, μιας και:

  1. Διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα (με εξαιρετικά αποτελέσματα στις ξένες γλώσσες και τα μαθηματικά).
  2. Διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη συναισθηματική ανάπτυξη.
  3. Βοηθάει στη συγκέντρωση.
  4. Βοηθάει στον συντονισμό των κινήσεων.
  5. Βελτιώνει τη μνήμη.
  6. Προάγει την ευρηματικότητα.
  7. Μειώνει το άγχος.
  8. Ενισχύει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.
  9. Δομεί τον τρόπο που επικοινωνούν τα παιδιά βελτιώνοντας την κοινωνική τους συμπεριφορά και,
  10. Συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Βάλτε την στη ζωή σας και απολαύστε τα οφέλη της!

Share this...